Få hjälp i spel med Playstation – nytt patent från Sony

Smart hjälp när spelen är svåra – kan vara början på en digital assistent direkt i din Playstation-konsol

sony playstation 4 controller unsplash
Bildkälla: Unsplash © alexxsvch

Sony har ansökt om ett nytt patent som kan användas för att spel ska kunna berätta hur lång tid det tar att klara det. En funktion som vi har lite blandade känslor kring.

Det nya patentet från Sony beskrivs som en ”In-Game Information Platform” som kan ge spelarna tips och tricks kring spel.

Idag är det inte ovanligt att spelare använder internet för att fråga eller läsa om speciellt svåra partier i spel.

Med en ny funktion i kommande spel eller spelkonsoler från Sony kan den hjälpande informationen visas direkt när du spelar.

Patentet avslöjar att man ska kunna få tips för att ta sig förbi svåra partier och veta hur lång tid det är kvar på en nivå/bana i spelet. Patentet säger också att spelaren ska kunna få smarta valtips genom att spelet identifierar händelser runtomkring som matchas mot speltiden.

Lästips: Är Playstation 5 bakåtkompatibel med Playstation 4?

Exempelvis kanske du har en favoritserie som börjar snabbare än vad spelet vet att banan tar att klara. Då kan du få en avisering om det så att du kan välja – spela färdigt banan eller avsluta nu och inte missa din serie.

Idag använder många Netflix, YouTube och andra videotjänster som inte har fasta tider; så det är inte något större problem där. Men om du kopplar samma funktion till din kalender så blir det genast mycket mer intressant.

Förhoppningsvis går den här funktionen att stänga av (något annat vore väldigt konstigt). Många vill ha en upplevelse utan hjälp eller avslöjande detaljer. Bara att avslöja hur lång tid det är kvar på en bana kan vara avslöjande nog.

Exakt vad som kommer och när återstår att se. Vi är uppspelta över det här patentet och ser många fördelar (och några nackdelar kring spoilers). Vad tycker du – är det här något som du vill ha i din Playstation? Eller kanske Xbox?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.