Ny design på Facebook – så ändrar du på webben

nya facebook design webben 2020 ljus

Nu har nya designen för Facebook i webbläsaren släppts. Du lär märka stor skillnad mot tidigare med ett tydligare gränssnitt och stöd för så kallt Dark Mode, eller mörkt läge.

Facebook presenterade sin nya design redan under F8-konferens förra året.

Då presenterades bolagets vision om att fokusera på delar av Facebook som uppskattas mest av användarna. Bland annat Grupper, skapa händelser och att skicka meddelanden med Messenger.

Med det sagt har Facebook inte dolt nyhetsflödet på något vis. Flödet är bara mindre i fokus och har inte längre den viktiga position som tidigare.

Enligt webbsajten The Verge har nyckelpersoner på Facebook erkänt att nyhetsflödet i princip är ett antikt koncept med algoritmer som fyller på med skräp från sidor och publica inlägg.

Personligen tycker undertecknad att det är en positiv förändring, även om det kommer att ta en liten stund att vänja sig. Vad tycker du – är det här rätt väg framåt för Facebook?

Så använder du nya designen på Facebook

  1. Gå till Facebook.com i webbläsaren
  2. Klicka på den lilla, nedåtpekande pilen i menyn
  3. Tryck på ”Byt till nya Facebook”

Via samma pil i menyn kan du också välja att byta tillbaka till gamla Facebook-designen samt växla till mörkt läge om du vill.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.