Game Mode i Windows 10 påverkar spelprestandan – stäng av nu

windows 10 game mode installning sla av off

Game Mode i Windows 10 kan påverka spelprestandan negativt. Flera moderna spel har kraftigt påverkad FPS när Game Mode är aktivt.

Det är webbsajten Guru3D som rapporterar om de rapporterade problemen med Game Mode i Windows 10.

Enligt ett stort antal gamers på Reddit har Game Mode en direkt inverkan på spelupplevelsen i titlar som Call of Duty: Warzone och League of Legend.

Bland problemen som uppmärksammas finns stundvis låg FPS (bilder per sekund), spel som fryser och hackande spel. Problem som i flerspelarläge på internet snabbt blir mycket problematisk så klart.

Det finns ingen tydlig indikation på specifika grafikkort som är påverkade.

Enligt Reddit-användarna har flera olika modeller från både AMD och Nvidia påverkats. Bland annat följande rappporterade grafikkort:

  • AMD Radeon RX 5700 XT
  • AMD Radeon RX 570
  • AMD Radeon RX 480
  • AMD Radeon R9 29
  • Nvidia Geforce GTX 980
  • Nvidia Geforce GTX 1080 Ti

Hela grejen med Game Mode är att frigöra resurser i datorn till just spel. Så att det blir problematiskt är så klart direkt motverkande till syftet med funktionen.

Lästips: (Uppdaterad) Nintendo-konton hackas – slå på tvåstegsverifiering idag

De flesta spel bör ha ingen eller liten positiv effekt av Game Mode. Om du upplever problem kan du enkelt stänga av den.

Så stänger du av Game Mode i Windows 10

  1. Gå till Settings i Windows 10
  2. Välj Gaming > Gå till Game Mode
  3. Kryssa av Game Mode på sidan

Du behöver inte starta om datorn för att inställningen ska gälla.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.