Xbox Game Pass passerar 10 miljoner prenumeranter

xbox game pass ultimate

Xbox Game Pass har passerat den magiska milstolpen på 10 miljoner prenumeranter. Det är tio gånger fler prenumerationer än vad Playstation Plus har idag.


Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som går starkt framåt just nu. Med tjänsten betalar du en månadskostnad för tillgång till hundratals spel via Xbox Live – bara logga in på ditt Xbox-konto, prenumerera och spela så många du vill.

Bland de många speltitlar som finns hittar vi tungviktare som Gears 5, Metro Exodus, Halo: Combat Evolved Anniversary och helt nya Gears Tactics.

Inom en överskådlig kommer Xbox Game Pass inte bara var för nerladdningsbara spel till din Xbox, utan även inkludera speltjänsten xCloud för strömmade spel. Microsoft xCloud har idag över 100 000 aktiva testspelare som utvärderar tjänsten.

Xbox Live har i sin tur totalt 90 miljoner aktiva användare.


Xbox Game Pass introducerades under 2017 med bara ett fåtal speltitlar för PC. Cirkapriset är 100 kronor per månad för bara speltjänsten och vill du köra online mot andra spelare tillkommer Xbox Live Guld, vilket pressar upp priset till 150 kronor per månad.

Den som inte vill köpa helt nya spel för 500-1000 kronor kan med fördel prova Xbox Game Pass. I många fall får du inte de senaste spelen (som inte är en del av ett samarbete med Microsoft), men det finns massvis med andra att köra. Du sparar pengar i längden på att slippa köpa spelen och kör bara så länge som du själv vill betala.

Som jämförelse kan sägas att Playstation Now som har hela 700+ spel bara har en miljon spelare just nu. En helt ofattbart mycket lägre siffra med tanke på att Playstation-konsolerna är betydligt mer populära än Xbox.