Nya AirPods och AirPods Pro försenas – släpps 2021 eller 2022

apple-airpods-600x200

Går du och väntar på att Apple ska släppa nya generationens AirPods-modeller? Då får du vänta ett tag – för Apple påstås skjuta sin kommande lansering på framtiden.

Med den rådande, globala krisen kring covid-19 så är det inte förvånande om Apple (och många andra företagsjättar) tvingas vänta med en del lanseringar.

Vi har sett det tidigare inom både hårdvara och mjukvara; bland annat tvingades storspelet The Last of Us Part II skjutas fram av den anledningen.

Och även om Apple är ett megaföretag med en välfungerande process för utveckling och tillverkning så är inte företaget opåverkat heller.

Visserligen har nya Macbook Pro med Magic Keyboard nyligen släppts och vi vet att iPhone 12 sannolikt är redo för lansering under hösten 2020. Men en produkt som uppges bli försenad är nya AirPod.

Enligt uppgiftslämnare till både Nikkei Asian Review och kända analytikern Ming-Chi Kuo har Apple skjutit upp produktionen för tredje generationens AirPods. Först under andra halvan av 2021 ska modellen vara redo för lansering.

Samtidigt väntas andra generationens AirPods Pro vara redo för sista kvartalet 2021 eller första kvartalet 2022.

Vad som kommer återstår att se. Mycket kan fortfarande hända och vi hoppas så klart att åtminstone AirPods Pro får en rejäl uppgradering framöver. Vad hoppas du på att få se från Apple under 2020? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.