Så många iPhone 13 såldes under julen 2021 (hint: många!)

iPhone 13 iPad Pro
Foto: Jeremy Bezanger, Unsplash

Apple har sålt en stor mängd mobiltelefonder under julen 2021 och inte minst senaste iPhone 13 har fullkomligt flugit från butikshyllorna. Det menar analytikern Daniel Ives som påstår att Apple sålt fler än 40 miljoner exemplar av iPhone 13.

Det är en avsevärd mängd med tanke på den rådande krets- och containerbristen som råder idag. Daniel Ives är så säker på Apples starka försäljning att han menar att efterfrågan överstiger tillgången på iPhone 13-enheter.

Efter lanseringen av iPhone 13-serien tidigare i september såg vi en intresseminskning för mobiltelefonerna inför julhandeln. Men försäljningen tog fart igen inför julhelgen och kan ge Apple ett starkt första kvartal 2022.

Läs mer: Apple AirPods Pro 2 får mycket bättre ljudkvalitet & ett nytt laddningsetui

230 miljoner gamla iPhones används just nu

En stor anledning till att Apple går så bra just nu ska tillskrivas den kinesiska marknaden enligt Daniel Ives.

Faktum är att analytikern menar att Kina har varit en starkt bidragande faktor till Apples framgångar de senaste 12 månaderna. Speciellt för iPhone-försäljningen.

De senaste beräkningarna är att ungefär 230 av 975 miljoner iPhone-telefoner (globalt räknat) har inte uppgraderats till en nyare modell de senaste 3,5 åren. Det finns extrem potential för Apple, om de kan locka sina gamla användare att öppna plånboken.

En kommande pryl som kan bidra till en ökad iPhone-försäljning är Apples ryktade AR-headset som ska släppas 2022.

Ett headset som dessutom väntas bidra till en kraftig ökning av antalet routrar som stöder WiFi 6E-standarden (vilket Apples AR-headset behöver för att fungera optimalt).

Läs mer: Bästa batteritiden har iPhone 13 Pro Max enligt nytt test

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.