Nya Samsung Eco Remote laddas med hjälp av din WiFi-Router

samsung eco remote 2022

Samsung lanserar en ny fjärrkontroll till din TV. Den nya modellen använder både solceller och radiovågor från hemmets router (eller accesspunkter) för att bättra på batteritiden när fjärrkontrollen inte används.

Fjärrkontrollen är nästan helt identisk med den ”Eco Remote” som Samsung släppte under 2021. Funktionaliteten är helt den samma och materialvalen likaså. Det enda som skiljer dem åt är alltså energiomvanligen från radiovågor.

En genomgång av vad 2021 års Eco Remote klarar. Det är en hel del faktiskt.

Läs mer: Samsung Galaxy Tab A8 – ny surfplatta i budgetklassen (2022)

Solljus, USB-C och radiovågor

Nya Eco Remote kan laddas på tre olika sätt. Antingen via de inbyggda solcellerna, som fungerar både inomhus och utomhus, via sladd med USB-C eller med hjälp av radiovågorna som strålar ut från din router.

Eftersom Samsung verkar ha förstått att alla inte uppskattar Severus Snape-svart så finns nya Eco Remote även i Gandalf-vitt (den uppgraderade Gandalf alltså, inte Gandalf den Grå, äh, ni fattar).

Målet med solcellerna och laddning via radiovågor är att slippa AAA-batterierna i fjärrkontrollen.

Vi vet nog alla hur irriterande det är att sitta med en batteridöd fjärrkontroll och inse att det saknas AAA-batterier i batterilådan. Eco Remote är ett steg bort från det problemet, och är samtidigt ett steg bort från det förkastliga användandet av engångsbatterier.

Läs mer: Samsung Galaxy S21 FE visas i en unboxing (video)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.