Passar skal till iPhone 12 även till iPhone 13? Svaret är…

iPhone 13 är nästan exakt samma storlek som iPhone 12

apple iphone 13 leaked cases 2021
Foto: Majin Bu, Twitter

Ska du köpa en iPhone 13 och funderar på om ditt gamla (men hela och fungerande) skal till iPhone 12 fungerar på nya mobiltelefonen?

Då har vi dåliga nyheter till dig – gamla skal fungerar inte på iPhone 13-serien. På grund av flera faktorer så går de inte att montera utan att sitta riktigt dåligt.

Läs mer: Hur vattentålig är iPhone 13? Här är svaret

Men varför tänker du kanske nu. Storlekarna på iPhone 13 är ju i princip identiska på alla sätt och vis! Och här är svaret att nej, de är inte helt identiska, även om de är väldigt lika.

Apple har ökat tjockleken på iPhone 13-serien från 7,4 till 7,65 millimeter.

Den lilla och nästan obetydliga förändringen gör att gamla skal inte fungerar på nya iPhone 13. Så tyvärr, det är bara att ta fram plånboken och köpa ett nytt skal.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.