Nvidias drivrutiner för Windows 11 är släppta (ladda ner här)

nvidia geforce experience 2021 logo

Nvidia-drivrutiner för Windows 11. Första kompatibla versionen – GeForce Game Ready 472.12 WHQL – är släppt och finns att ladda ner idag.

Den stora nyheten med version 472.12 är att drivrutinerna är kompatibla och fullt fungerande i nya Windows 11. Andra förbättringar är stöd för CUDA 11.4 och att Nvidia Image Sharpening har uppdaterats.

Läs mer: Nvidia Shield TV får INTE uppdatering med Android 10

Vidare bjuder GeForce Game Ready 472.12 WHQL även på några buggfixar till Watch Dogs Legion, Battlefield V, Redshift 3D och Nvidias egna kontrollpanel. Inga stora saker, men ack så bra för de som drabbats av knepigheter i spelen med ett grafikkort från Nvidia.

Den som spelar Dethloop med HDR aktiverad på en kompatibel skärm bör veta att Nvidia har en bugg som gör att spelet kan visa grafiska felaktigheter. De arbetar dock på en lösning och du kan alltid stänga av HDR-visningen för att slippa problemet temporärt.

Andra buggar är hackande videouppspelning på YouTube när du skrollar på sidan, grafikproblem i Tom Clancy’s The Division 2 och krascher i Sonic & All-Stars Racing Transformed. Du är varnad!

GeForce Game Ready 472.12 WHQL installerar du på Windows 10 och Windows 11 via Geforce Experience-appen till Windows. Eller om du vill ladda ner installationsfilerna separat så gör du det här.

Läs mer: Nvidia lägger ner stödet för Windows 7, Windows 8 & Windows 8.1

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.