Nvidia lägger ner stödet för Windows 7, Windows 8 & Windows 8.1

nvidia geforce rtx 2080 gigabyte

Nvidia meddelar att de slutar med Game Ready-drivrutiner för sina grafikkort till Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1. Redan i oktober är det planerat att sluta med uppdateringarna.

  • Inga vanliga buggfixar, optimeringar eller funktioner släpps
  • Kritiska sårbarheter fixas
  • Fortsätter optimera och fixa på Windows 10

Läs mer: Nvidia lägger ner stödet för GTX 600 och GTX 700

Fortsätter täppa kritiska sårbarheter

Nyheten betyder att användare med Microsofts äldre operativsystem inte får buggfixar, optimeringar eller spelförbättringar via nya drivrutiner. Vad Nvidia däremot lovar är att fortsätta fixa kritiska sårbarheter.

Enligt Nvidia så har merparten av användarna redan bytt till Windows 10. Målet är att ge dem “bästa möjliga säkerhet, support och funktionalitet”. Här kan vi nämna att inte heller Microsoft erbjuder stöd för sina gamla operativsystem.

Microsoft lade ner stödet för sina operativsystem enligt följande:

  • Windows 7: Januari 2020
  • Windows 8.1: Januari 2018
  • Winodws 8: Januari 2016

Nvidia meddelar att den sista vanliga uppdateringen av Game Ready-drivrutinerna till de gamla operativsystemen släpps den 31 augusti 2021.

Nästa uppdatering till drivrutinerna för Windows 10 släpps därefter i oktober, men denna kommer alltså INTE till Windows 7, 8 eller 8.1.

Läs mer: Du kan inte bryta kryptovalutor med Nvidias nya RTX 30-modeller

Nämnvärt är att den som inte uppgraderar till Windows 10 kan fortsätta spela som vanligt. Åtminstone under en överskådlig tid. Du förlorar ingen funktionalitet i dina spel, inte förrän Nvidia introducerar en ny teknik som nyare spel implementerar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.