Rykte: Ny strömadapter på 25 watt till iPhone 13-serien

Apple kan börja sälja den nya strömadaptern samtidigt med iPhone 13-serien

Apple iPhone 12

Apple kan presentera en helt ny strömadapter samtidigt med iPhone 13-serien senare i år.

Anledningen är att iPhone 13-serien väntas ha stöd för snabbare laddning med upp till 25 watt där befintliga iPhone 12-serien endast klarar 20 watt.


Läs mer: Nu kan du köpa Magic Keyboard med Touch ID separat

Det betyder att en ny strömadapter behövs då Apples befintliga alternativ är på 5W, 12W respektive 20W.

En ökning från 20 watt till 25 watt är knappast en dramatisk förbättring. Men det gör åtminstone så att iPhone-serien hamnar i par med många flaggskeppsmodeller med Android.

Bland annat klarar exempelvis Samsung Galaxy S21-serien 25 watt.

Anledningen till den förbättrade laddningshastigheten ska dock inte ha med konkurrenterna att göra. Istället väntas iPhone 13 har något större batterikapacitet.

Om du vill köpa den snabbaste strömadaptern för iPhone idag så kostar 20 watts-modellen 225 kronor.

Det finns indikationer på att Apple tänker behålla samma prislapp även om laddningshastigheten ökar med 25 watts-modellen. Om inte så är det verkligen ett samligt drag av Apple vågar vi mena.

Och om du planerar att köpa en mobiltelefon ur iPhone 13-serien så ska du inte räkna med att Apple tänker skeppa med den nya strömadaptern. Det lär bli en extrakostnad som läggs på dig som konsument.

Läs mer: Nu är Xiaomi större än Samsung på mobiltelefoner i Europa

Förutom större batterikapacitet och stöd för snabbladdning med upp till 25 watt så väntas iPhone 13 få kraftfullare processor, en ny skärm samt bättre kameror.

Just skärmen väntas bli den stora nyheten med stöd för 120Hz och stöd för always-on-funktionalitet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.