Spotify Plus är en billigare prenumeration med reklam och färre gratisrestriktioner

En intressant kombination av gratisnivån och Premium-abonnemanget

Spotify Logo

Spotify testar ett nytt, billigare abonnemang som heter Spotify Plus. Det är en kombination av funktionaliteten som gratisanvändarna får och Premium-abonnemanget.

Spotify Plus spelar reklam precis som gratisabonnemanget, men du har ingen begränsning på hur ofta du kan hoppa över låtar som du inte vill lyssna på.

Läs mer: Annonsfritt YouTube med nya Premium Lite – 70 kronor per månad

Dessutom kan du välja vilka låtar du vill lyssna på i album och spellistor, något gratisanvändare inte får göra idag.

Det finns ingen bestämd prislapp på Spotify Plus just nu. Abonnemanget är inte officiellt släppt utan testas i olika delar av världen med olika prisupplägg.

Enligt webbsajten The Verge har vissa användare rapporterat så låga priser som 0,99 USD, vilket är ungefär 10 kronor här i Sverige.

Spotify har bekräftat att Plus-abonnemanget existerar, men lämnar inga garantier för att det kommer lanseras i den form som testas idag. Inte heller vet vi exakt när en lansering kan ske.

Läs mer: Få Spotify Premium gratis i 4 månader om du använder TikTok

Tar bort flera begränsningar som gratisanvändarna har

Upplägget för Spotify Plus känns – med en prislapp så låg som 10-20 kronor – som ett spännande alternativ för gratisanvändarna. Inte minst då man kan välja och hoppa över låtar hur ofta som helst.

Idag kan gratisanvändarna hoppa över maximalt sex låtar varje timme. Dessutom går det bara att välja och lyssna på specifika litar från 15 utvalda spellistor. Bland annat från ”Discover Weekly” och ”Daily Mix”.

I ett uttalande säger Spotify att de ”alltid arbetar för att förbättra upplevelsen med Spotify och regelbundet utför tester”.

Spotify säger även att de ”just nu utför ett test med en reklamfinansierad prenumerationsnivå med ett begränsat antal användare”.

Väldigt vag information alltså, men företaget bekräftar åtminstone att Plus-prenumerationen finns. Om du vill prova Spotify Plus kan du logga in på ditt Spotify-konto och se om du har möjlighet att välja Plus-nivån.

Summering av artikeln
– Kostar så lite som 10 kronor per månad
– Du får fortfarande lyssna på reklam
– Hoppa över så många låtar du vill
– Spotify Plus kan testas av ett litet antal användare

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.