Nu är Xiaomi större än Samsung på mobiltelefoner i Europa

Ökade försäljningen i Europa med 67,1 procent

xiaomi redmi 9t

Kinesiska mobiltillverkaren har passerat Samsung i antalet sålda mobiltelefoner på den europeiska marknaden.

Det rapporterar Strategy Analytics som med nya siffror visar att Xiaomi sålde 12,7 miljoner enheter med Samsung ”bara” mäktade med 12 miljoner under samma period.

Läs mer: 200 watts laddning med Xiaomi HyperCharge

Siffrorna gäller för andra kvartalet 2021 och visar att Xiaomi på allvar är en mobiltillverkare att räkna med. Även utanför den asiatiska marknaden.

Faktum är att Xiaomi redan passerat Apple som världens näst största mobiltillverkare. Även det rapporterades under Q2 2021. Och frågan är hur länge de dröjer innan Xiaomi tar förstaplatsen.

Den kinesiska mobiltillverkaren ökade försäljningen i Europa med 67,1 procent under andra kvartalet 2021 jämfört med samma period föregående år. Samtidigt föll Samsungs försäljning med sju procent.

Xiaomi tar andelar när Huawei tappar mark

En del av ökningen kan Xiaomi säkert tillskriva sig tack Huawei som tappat rejält i Europa och USA de senaste åren.

Boris Metodiev på Strategy Analytics säger i rapporten att ”Xiaomi har sett stora framgångar i bland annat Ryssland, Ukraina, Spanien och Italien, med ett stort konsumentintresse för Mi- och Redmi-serierna med många funktioner och stort värde”.

Enligt Strategy Analytics har mobilförsäljningen ökat under 2021 tack vare en delvis återställning av marknaden efter corona-pandemin. Det märktes även märktes på Apple som ökade med 15,7 procent tack vare ett starkt intresse för iPhone 12-serien.

Läs mer: Xiaomi Redmi 9T: Stor skärm, tre kameror & hörlurskontakt

Innan Xiaomi kan titulera sig världens största mobiltillverkare så måste företaget ta sig an en supertuff marknad – USA – som inte är speciellt välvillig mot kinesiska mobiltillverkare.

Om och när Xiaomi tar klivet över Atlanten återstår att se.

Summering av artikeln
– Xiaomi och Apple ökar medan Samsung tappar (Q2 2021)
– Stort intresse för Xiaomi i Ryssland, Spanien och Italien
– Mobilförsäljningen ökar efter sviterna av corona-pandemin (som inte är över än)
– Xiaomi kan vara på väg till USA

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.