Xiaomi Redmi 9T: Stor skärm, tre kameror & hörlurskontakt

xiaomi redmi 9t

Xiaomi Redmi 9T är en ny mobiltelefon i mellanklassen. Den har ett stort batteri på 6 000 mAh och en Qualcomm Snapdragon 662-processor samt 4GB eller 6GB RAM-minne.


Allt sitter i ett minimalt designat yttre som kännetecknas av en den stora 6,53-tums LCD-skärmen vars upplösning är 1080p+. Skärmen har en maximal uppdateringsfrekvens på 60Hz.

Lästips: Har Xiaomi Mi 11 & Mi 11 Pro en medföljande strömadapter?

På baksidan sitter tre kameror och en djupsensor. De tre kamerorna är en 48-megapixel huvudkamera, en åttamegapixel vidvinkel samt en tvåmegapixel makrokamera.

Operativsystemet från start är Android 10 med Xiaomis egenutvecklade gränssnitt MIUI 12.


Det finns en inbyggd fingeravtrycksläsare i strömknappen och det stora batteriet laddas med en medföljande snabbladdare på 18 watt. Xiaomi anger att batteritiden ska vara flera dagar.

Redmi 9T har hörlurskontakt och IR-sändare

Vidare finns bland annat dubbla SIM-kortplatser, minneskortsplats för microSD-kort upp till 512GB samt stereohögtalare. Xiaomi Redmi 9T har även USB-C för ljud, filöverföring och laddning av batteriet.

Andra detaljer är en vanlig hörlurskontakt (3.5mm), Bluetooth 5.0, IR-sändare, stereohögtalare och lagringsutrymme på 64GB eller 128GB.

Lästips: Xiaomi Mi 11 får mycket bättre kamera för nattfotografering & videoinspelning

Färgalternativen är Carbon Gray, Twilight Blue, Sunrise Orange och Ocean Green. Cirkapriserna är som följande:

4GB + 64GB: 159 euro
4GB + 128GB: 189 euro
6GB + 128GB: 199 euro

Nämnvärt är att Xiaomi Redmi 9T visserligen har stöd för 4G/LTE, men någon 5G finns inte i den här mobiltelefonen. Dessutom finns konstigt nog inte NFC-stöd, vilket är lite förvånansvärt.

Svenska priser och lanseringsdatum meddelas inom kort.