Mi 360 Home Secu­ri­ty Cam­era 2K Pro – övervakningskamera som roterar 360 grader

mi 360 home secu­ri­ty cam­era 2k pro 2

Mi 360 Home Secu­ri­ty Cam­era 2K Pro är en nygammal övervakningskamera för inomhusbruk. Den har länge funnits på den asiatiska marknaden och letar sig nu in i Europa och Sverige.


Övervakningskameran har en inbyggd motor som kan rotera kameran i 360 grader. Den maximala upplösningen är 2K med 3-megapixelkamera och en stor bländare på f/1.4.

Lästips: Mi Home Security Camera släppt i Sverige – kostar 449 kronor

Optiken är en så kallad 6P-kamera vilket betyder att den använder sex linser av glas eller plast. För extra hög integritet finns ett privatläge som döljer linsen helt.

mi 360 home secu­ri­ty cam­era 2k pro

Mi 360 Home Secu­ri­ty Cam­era 2K Pro ansluts till hemnätverket via WiFi 2.4GHz eller 5GHz. Du kan strömma en live-video direkt till din mobiltelefon eller andra kompatibla prylar, som Mi Smart Clock.


Det finns dubbla mikrofoner för brusreducerad tvåvägskommunikation samt AI-teknologi (AI Human Detec­tion) för detektering av människor framför kamera.

En trevlig detalj är stöd för mörkerseende som tillsammans med den stora bländaren ger bra bildkvalitet även i dåliga ljusförhållanden.

Lästips: Mi Light Detection Sensor släpps i Sverige – kostar 199 kronor

Vidare finns stöd för digitala assistenter som Google Assistant och Amazon Alexa. Nämnvärt är att den senare inte finns vid lansering utan kommer senare under året via en OTA-uppdatering.

Cirkapriset för Mi 360 Home Secu­ri­ty Cam­era 2K Pro anges till 60 euro, vilket omräknat blir cirka 600 kronor. Med påslag från svenska butiker kan priset snarare landa på 700 kronor.

mi 360 home secu­ri­ty cam­era 2k pro 3

Specifikationer

Kameraupplösning3-megapixelsensor
Maximal videoupplösning2K (2 304 x 1 296)
Synfält118°
WiFi2.4GHz och 5GHz
MikrofonerDubbla mikrofoner med brusreducering
MörkerseendeJa
AssistenterGoogle Assistant
Amazon Alexa (senare under 2021)
IntegritetslägeJa, döljer linsen