Path of Exile 2 släpps 2022 – utvecklaren bekräftar

path of exile 2

Path of Exile 2 kommer inte att släppas under 2021. Det meddelar spelutvecklaren Grinding Gear som avslöjar att det dröjer åtminstone till 22 innan spelet blir aktuellt för en lansering.


I en intervju med PC Gamer säger Grinding Gear-profilen Chris Wilson att det till stor del är COVID-19 som är anledning till förseningarna.

Lästips: Path of Exile – Betrayal lockade 200 000 samtidiga spelare

Förutom att pandemin har gjort att utvecklingen saktat ner så hindras nyanställningar utanför Nya Zeeland eftersom landet stängt sina gränser under en stor del av 2020.

I hate to blame COVID for stuff, but that is a big part of it at the moment.

Path of Exile 2 presenterades första gången i november 2019 och hade en planerad beta sent under 2020. Det blev dessvärre inte av och istället har spelarna en expansion till Path of Exile att se fram emot.


Echoes of the Atlas släpps den 15 januari för end-game-spelare som redan har nått den senare delen av spelet. Echoes of the Atlas var tänkt att släppas i december 2020, men när Cyberpunk 2077 flyttades till samma månad valde Grinding Gear att skjuta på lanseringen till efter nyår.

Lästips: Path of Exile förlorar stödet för Windows XP och Vista

Path of Exile släpptes under 2013 till PC. Först 2017 introducerades spelet på Xbox One och två år senare till Playstation 4.