Ny AirPods Pro-modell i april

Apple AirPods Pro

Apple väntas presentera en ny, uppgraderad AirPods Pro-modell i april.

Webbsajten Mac Otakara säger att de har fått indikationer från tillverkningsindustrin om att Apple förbereder för en lansering.

Lästips: Apple AirPods 2 och AirPods Pro har fått ny mjukvara (3A283)

Det har länge ryktats att Apple ska uppgradera AirPods Pro med en ny, förbättrad modell. Det pratas om två varianter med olika storlekar och ett omarbetat laddningsetui.

Enligt Mac Otakara är det nya laddningsetuit snäppet mindre än till originalmodellen.

Det handlar i bästa fall om några millimeter, men alla förbättringar (så länge det inbyggda batteriets kapacitet inte minska så klart) är välkomna.

Storlek på etuitGamla AirPods ProNya AirPods Pro
Höjd45mm46mm
Bredd60mm54mm
Djup21mm21mm

Andra tänkbara förbättringar är att Apple använda en nyare generationens signalprocessor för ljudförbättring, omdesignad form på in-ear-lurarna (utan stjälken) och en ny Apple H-krets för anslutning.

Lästips: Utbytesprogram för AirPods Pro – nu kan du få dina krånglande lurar bytta

Det pratas samtidigt om en ny, förbättrad iPhone SE-modell. Den i skrivande stund senaste modellen lanserades i april 2020, och frågan är om Apple tänker uppdatera den så kort inpå. Den första iPhone SE-modellen kom i slutet på mars 2016, så att uppdatera efter ett år känns smått oväntat.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.