Apple AirPods 2 och AirPods Pro har fått ny mjukvara (3A283)

Apple AirPods Pro

Apple har släppt ny mjukvara till sina trådlösa in-ear-lurar. Både AirPods 2 och AirPods Pro har uppdaterats precis före ett stort evenemang som Apple håller den 15 september.


Den nya mjukvaran har versionsnummer 3A283. Tidigare hade AirPods 2 versionen 2D15 medan AirPods Pro hade 2D27.

AirPods-serien har med iOS 14 och iPadOS 14 fått stöd för två nya tekniker. Det är automatiskt enhetsbyte och stöd för spatial audio. För att de ska fungera måste du ha senaste versionen av iOS/iPadOS samt en kompatibel mjukvara i dina AirPods.

Apple är inte speciellt duktiga på att avslöja vad som är i deras nya mjukvaror för AirPods-serien. Men den här gången har vi alltså en bra aning om vad som är nytt. Och en del användare har redan gått ut med att de provat spatial audio med sina hörlurar.

Just tried out spatial audio on my iPad. Very cool! The illusion of the audio coming from the iPad is so convincing that I actually thought at first that the sound was coming from my iPad’s speakers. Had to take an AirPod out of my ear to confirm I was really hearing it from the AirPods themselves. I would really like to learn more about whatever dark magic Apple is using to pull off this illusion!

För att uppdatera dina AirPods 2 eller AirPods Pro gör du följande:


  1. Anslut dina AirPods till en iPhone eller iPad
  2. Vänta tills mjukvaran har installerats
  3. Verifiera versionen via Inställningar > Allmänt Om > AirPods

Svårare än så är det inte. Du kan inte tvinga fram någon uppdatering. Det sker helt av sig själv när dina prylar behagar starta processen.