Fossil Gen 5 LTE – WearOS, 4G & Snapdragon 3100

fossil gen 5 lte svart 2021

Fossil har presenterat nya generationens smartklockor med Wear OS och 4G/LTE.


De nya smartklockorna kallas Gen 5 LTE och de använder samma gamla systemprocessor som de tidigare WearOS-modellerna från Fossil – nämligen Qualcomm Snapdragon 3100.

Lästips: Smartklockor från Fossil får ny mjukvara – uppdateras med Wear OS H-MR2

Det betyder att WearOS visserligen kommer att flyta okej, men det är knappast ett steg upp för serien. Faktum är att valet är en besvikelse när mycket bättre Snapdragon 4100 har funnits en tid nu.

Fossil Gen 5 LTE har en mängd sensorer som pulsmätare, GPS, höjdmätare och ljusmätare.


Det finns en inbyggd högtalare, exempelvis för att ta emot samtal direkt på handleden, och Fossil Gen 5 LTE ska vara tillräckligt vattentätad för att fungera på simträningen.

fossil gen 5 lte rosa 2021

Det finns bara en storlek på 45mm och smartklockan använder eSIM för digitalt SIM-kort.

Det är alltid spännande att se nyheter med WearOS när Apple dominerar totalt på marknaden med sin Watch-serie för iOS. Men att se Snapdragon 3100 i nya modeller för 2021 är inte lika spännande.

Lästips: Fossil Gen 5E – ny modell, gammal teknik

Innan du slår till på den här modellen rekommenderar vi att du väntar på recensioner som visar hur batteriet presterar. Det finns en risk att det knappt går att nå en dags användning med Snapdragon 3100, och det är en bevisligen långsam systemprocessor med dagens mått mätt.

Fossil anger att Gen 5 LTE har fyra snabbinställningar för olika funktionsnivåer som ska minska eller öka påverkan på batteritiden. Om du inte behöver allt som WearOS erbjuder i funktioner så kan du alltså stänga av dem och minska energiåtgången, vilket kanske ger dig lite extra batteritid.

Fossil Gen 5 LTE har cirkapriset 350 USD vilket omräknat blir cirka 3 700 kronor inklusive moms.