Utbytesprogram för AirPods Pro – nu kan du få dina krånglande lurar bytta

Apple AirPods Pro Huawei Mate 20 Pro
AirPods Pro med Huawei Mate 20 Pro

Apple har startat ett utbytesprogram för AirPods Pro. Om dina hörlurar är tillverkade innan oktober i år och har ljudproblem så kan Apple ersätta dem även om garantin är utgången.

Apple löser problem med missljud som uppstår i specifika situationer där ljudnivån i omgivningen är hög. Exempelvis om du tränar eller för ett samtal med dina AirPods Pro anslutna till mobiltelefonen.

Här är situationerna som du ska vara uppmärksam på:

  • Det brusar eller knastrar märkbart högre i situationer med höga ljud i omgivningen
  • Den aktiva brusreduceringen fungerar inte korrekt med reducerad basljud
  • Den aktiva brusreduceringen gör att bakgrundsljuden ökar istället för minskar

Enligt företaget är det ett litet antal exemplar av AirPods Pro som uppvisar problemet som nu ska fixas med utbytesprogrammet. Notera att det inte bara rör sig om äldre exemplar, utan hela vägen fram till oktober 2020.

Crackling or static sounds that increase in loud environments, with exercise or while talking on the phone

Active Noise Cancellation not working as expected, such as a loss of bass sound, or an increase in background sounds, such as street or airplane noise

Om bara ena luren uppvisar problemet kommer Apple inte att ersätta båda lurarna, utan endast den problematiska. Du kommer alltså inte att få en helt ny uppsättning AirPods Pro-lurar.

Noterar du problemen i fråga kan du gå till denna supportsida och läsa mer om hur du får dina AirPods Pro utbytta.

Tänk på att utbytesprogrammet bara gäller i upp till två år efter att du köpte dina AirPods Pro.

Extra nämnvärt är att konsumentköplagen också gäller, vilket betyder att du har tre års reklamationsrätt. Det betyder att du kan få hörlurarna utbytta så länge du kan bevisa för Apple att det inte är ditt fel att problemen uppstått.Utbytesprogram för AirPods Pro – nu kan du få dina krånglande lurar bytta

Du kan läsa mer om nyheten här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.