Xiaomi Mi 11 får mycket bättre kamera för nattfotografering & videoinspelning

xiaomi mi 11 illustration 2020

Kinesiska tillverkaren Xiaomi avslöjar att kommande mobiltelefonen Mi 11 en mycket bättre kamera än sina föregångare. Exakt hur bra återstår att se, men på Weibo visar Xiaomi bland annat förbättrade videoegenskaper.

När prestandan i moderna mobiltelefoner är så hög att du kan välja i princip vilken flaggskeppstelefon som helst och få samma hastighet, då måste tillverkarna locka med något annat.

En sådan sak som länge varit ett stort dragplåster är kameran, både för stillbild och vidoinspelning. Apple och Samsung har båda slagit på stort för att just deras mobiltelefoner har riktigt bra kameror.

Kinesiska tillverkaren Xiaomi har också använt kamerorna som ett dragplåster till sina kameror; men kanske inte fullt lika mycket som Apple och Samsung.

Med Mi 11 tar Xiaomi ett stort steg framåt på den punkten och avslöjar stora förbättringar före lanseringen.

Lästips: Kraftigt förbättrade kameror i Samsung Galaxy S21 Ultra – sex kameror & laser

Mi 11 Pro & Mi 11 använder Snapdragon 888 & 12GB RAM

Bland annat lyfter företaget fram mycket bättre egenskaper för videoinspelning i dåliga ljusförhållanden. I en demonstration på kinesiska sajten Weibo visar Xiaomi hur Mi 11 spelar in videor med hyggliga resultat – i nästan becksvart mörker.

Andra detaljer som lyfts fram är ett förbättrat nattläge vid stillbildsfotografering, AI-teknologi för bildbearbetning och ett speciellt astronomiläge för fotografering av natthimlen.

Exakt vilken hårdvara som Xiaomi Mi 11 har på kamerafronten är inte avslöjad än. Det ryktas att det sitter en 108-megapixelsensor till huvudkameran på Mi 11 Pro. Den vanliga Mi 11-modellen väntas få en på endast 50 megapixel.

Under AMOLED-skärmen med upplösning i QHD+ och bildvisningsfrekvens på 120 Hz tror man att både Mi 11 och Mi 11 Pro får en Snapdragon 888-processor. Den väntas bli ackompanjerad av 12GB RAM-minne och ska även ha stöd för WiFi 6.

Lästips: iPhone 13 kan få stöd för WiFi 6E

Både Mi 11 och Mi 11 Pro släpps den 28 december 2020. Den initiala lanseringen sker i Kina, men telefonerna väntas komma till Sverige tidigt under 2021.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.