Nu är Android 11 släppt till Samsung Galaxy S20 FE

samsung galaxy s20 fe

Samsung har äntligen släppt den senaste uppdateringen av Android till Galaxy S20 FE. Du kan ladda ner och installera den kostnadsfritt idag.


Väntar du på att Android 11 ska släppas till Galaxy S20 FE? Då behöver du inte vänta längre – uppdateringen är rullas ut globalt i detta nu.

Det betyder att du både får alla de senaste säkerhetsfixarna (inklusive december 2020-fixarna) och en hel rad stora nyheter från såväl Google som Samsung.

Uppdateringen har firmware-version G780FXXU1BTL1 för 4G- och G781BXXU1BTL för 5G-varianten av Galaxy S20 FE.

Du kan välja att vänta på en automatisk nedladdning och uppdateringer över OTA. Alternativt kan du manuellt trigga en nerladdning direkt via Inställningar i Android.


Tidigare uppgifter pekade på att Samsung skulle fördröja uppdateringen till februari 2021. Men nu visar det sig att de blivit redo för uppdateringen mycket tidigare än så. Förhoppningsvis inte för tidigt med buggar och annat otyg.

Lästips: Kraftigt förbättrade kameror i Samsung Galaxy S21 Ultra – sex kameror & laser

Nyheterna i Android 11 till Samsung Galaxy S20 FE

samsung one ui 3 2020 1

En stor del av Android 11-uppdateringen är introduktionen av One UI 3.0.

Med One UI 3.0 får du ett omarbetat, mer tilltalande gränssnitt med fler möjligheter att ställa in det visuella efter hur du själv vill ha det. Du kan använda olika inställningar för privat och arbetsrelaterade profiler om du vill.

Andra nyheter är att låsskärmen har fått nya widgetar som har ökad transparens så att du kan se mer av din bakgrund och kamera-appen använder nu AI på ett bättre sätt när du zoomar digitalt. Bilder som redigerats i galleriet kan återställas till ursprungsbilden om du vill.

Hälso-appen i One UI 3.0 har blivit bättre på att identifiera ohälsosamma vanor genom att visa dig vecka för vecka hur exempelvis din sömn har varit, hur ofta du använder mobilen och hur ofta du kollar på telefonen när du kör bil.