Stöd för rumsligt ljud (spatial audio) med Samsung Galaxy Buds Pro

samsung galaxy buds pro leaked evan

Kommande Galaxy Buds Pro kan få stöd för så kallat rumsligt ljud, även kallat Spatial Audio. Det betyder att in-ear-lurarna blir en direkt konkurrent till AirPods Pro för filmentusiaster som vill ha surroundljud i sina hörlurar.


Fördelen med rumsligt ljud är att ljudbilden ändras beroende på hur du rör dig och var din mobiltelefon befinner sig i förhållande till huvudet.

När du rör ditt huvud kan hörlurar som AirPods Pro (och numera AirPods Max) förstå åt vilket håll och ändra ljudet från din favoritfilm så att det alltid kommer ”från rätt håll”.

Huruvida det är det bästa som hänt sedan skivat bröd låter vi vara osagt. Det är så klart upp till lyssnaren att avgöra om det är bra eller inte. Men rumsligt ljud har fler smarta trick i skjortärmen som förbättrar ljudupplevelsen – och Galaxy Buds Pro kan få allt.

samsung galaxy buds pro 3d audio setting

Eftersom Spatial Audio är något som Apple marknadsför så är det inte namnet på Samsungs motsvarighet.


Istället kallas det rumsliga ljudet för ”3D audio for videos”. Åtminstone enligt de referenser som hittats i Samsung Galaxy Buds-appen före lanseringen.

Sannolikt kommer Samsung att ha ett annat, bättre namn när stödet är officielt och släppt.

Andra nyheter som refereras i kompanjonappen är en funktion som känner av tal. Mer specifikt en funktion som dämpar ljudet från exempelvis musik och film när du pratar. Något likt vad Sony redan gör med WH-1000XM4.