Nu kan du köpa Magic Keyboard med Touch ID separat

apple magic keyboard touch id 2021

Nu kan du köpa Magic Keyboard med Touch ID separat. Men det är bara värt pengarna om du har en Mac-dator med Apples egna M1-krets.

Den inbyggda fingeravtrycksläsaren i nya Magic Keyboard fungerar nämligen bara med M1-bestyckade datorer. Allt annat i tangentbordet fungerar dock som vanligt.

Läs mer: Touch ID på nya Magic Keyboard fungerar INTE med iPad Pro

Har du en äldre Mac-dator med processor från Intel så kan du välja det klassiska Magic Keyboard-tangentbordet istället, och sparar en hel del pengar på köpet.

Priset för den mindre varianten av Magic Keyboard med Touch ID kostar 1 795 kronor. Den större varianten med numerisk del kostar hela 2 095 kronor.

Magic Keyboard med Touch ID finns bara att köpa separat i vitt. Om du däremot får tangentbordet när du köper en Mac-dator så finns flera färgalternativ.

Förutom själva tangentbordet så inkluderar Apple även en kabel för USB-C till Lightning.

Vårt val – om vi får välja – är dock inget tangentbord från Apple. Logitech MX Keys är ett betydligt bättre och mer prisvärt alternativ som fungerar optimerat för både macOS och Windows.

Summering av artikeln:
– Magic Keyboard med Touch ID kan nu köpas separat
– Kostar 1 795 respektive 2 095 kronor
– Fungerar ENDAST med M1-bestyckade Mac-datorer
– Enda tillbehöret som medföljer är en USB-C/Lightning-kabel

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.