Touch ID på nya Magic Keyboard fungerar INTE med iPad Pro

apple magic keyboard touch id 2021

Om du planerar att använda nya Magic Keyboard med din iPad Pro så kanske du blir lite överraskad. Tangentbordet fungera nämligen inte helt med surfplattan.

Mer specifikt så är det Touch ID-knappen på tangentbordets övre, högra del som inte är kompatibel med surfplattan. Du kan inte logga in med ditt fingeravtryck helt enkelt.


Lästips: Apple AirTag kan använda NFC och Bluetooth – fungerar med Android

För att använda Touch ID-knappen måste du ha en Apple M1-bestyckad dator. Och då räknas inte nya iPad Pro som trots allt har just en Apple M1-processor.

Det finns tre versioner av nya Magic Keyboard.

En mindre samt en större variant med Touch ID, och en mindre variant utan Touch ID-stöd. Alla kan användas fullt ut med en iPad Pro, undantagsvis för just Touch ID-delen.

Anledningen till att Touch ID inte fungerar på Intel-bestyckade datorer och iPad Pro har med Secure Enclave-delen i M1-processorn att göra. Den är ett absolut måste om Touch ID ska fungera.

Här är alla datorer som fungerar med Touch ID på Magic Keyboard:

  • iMac med M1-processorn
  • Macbook Air med M1-processorn
  • Mac Mini med M1-processorn

Enda sättet att skaffa nya tangentbordet är att välja den som tillval med nya Apple iMac. Men du kan använda det med andra Mac-datorer om du vill – du måste bara ha rätt modell i hemmet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.