Om du planerar att använda nya Magic Keyboard med din iPad Pro så kanske du blir lite överraskad. Tangentbordet fungera nämligen inte helt med surfplattan.

Mer specifikt så är det Touch ID-knappen på tangentbordets övre, högra del som inte är kompatibel med surfplattan. Du kan inte logga in med ditt fingeravtryck helt enkelt.

Lästips: Apple AirTag kan använda NFC och Bluetooth – fungerar med Android

För att använda Touch ID-knappen måste du ha en Apple M1-bestyckad dator. Och då räknas inte nya iPad Pro som trots allt har just en Apple M1-processor.

Det finns tre versioner av nya Magic Keyboard.

En mindre samt en större variant med Touch ID, och en mindre variant utan Touch ID-stöd. Alla kan användas fullt ut med en iPad Pro, undantagsvis för just Touch ID-delen.

Anledningen till att Touch ID inte fungerar på Intel-bestyckade datorer och iPad Pro har med Secure Enclave-delen i M1-processorn att göra. Den är ett absolut måste om Touch ID ska fungera.

Här är alla datorer som fungerar med Touch ID på Magic Keyboard:

  • iMac med M1-processorn
  • Macbook Air med M1-processorn
  • Mac Mini med M1-processorn

Enda sättet att skaffa nya tangentbordet är att välja den som tillval med nya Apple iMac. Men du kan använda det med andra Mac-datorer om du vill – du måste bara ha rätt modell i hemmet.

Kategoriserad i: