Razer Wolverine V2 – bästa handkontrollen för Xbox Series X/S?

razer wolverine v2 xbox series 2020 3

Razer Wolverine V2 är en handkontroll för entusiaster och professionella spelare som vill ha optimal kontroll med Xbox Series X och Series S.


Razer Wolverine V2 är en sladdansluten handkontroll för Xbox Series X och Series S. Nya handkontrollen ersätter Razer Wolverine Ultimate från 2017 – en modell som fått mycket positiv kritik sedan sin lansering.

Den nya handkontrollen är funktionellt och kvalitetsmässigt ett steg upp från Microsofts officiella handkontroll. Och ett billigare alternativ för entusiaster jämfört med Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2.

Razer Wolverine V2 använder taktil återkoppling i sina knappar, låter dig begränsad trigger-knapparnas slaglängd på baksidan och har programmerbara knappar.

razer wolverine v2 xbox series 2020 1

Du får mycket större kontroll över hur du spelar och får samtidigt en ny design med bättre material för ett bekvämt (och svettmotståndigt) grepp. Modellen är inte ergonomisk men är det närmaste man kan komma det i en vanlig handkontroll.


Lästips: Razer DeathAdder V2 Mini – gamingmus för dig som gillar mindre datormöss

Rent generellt är Razer Wolverine V2 upplagd precis som vilken vanlig handkontroll som helst för Xbox-konsolerna.

Justerbara trigger-knappar & macro

Du har analoga spakar, YBXA-knapparna, ett styrkors och fyra trigger-knappar på baksidan. Även nya dela-knappen på Microsoft egna handkontroll finns med. Så här långt är det ingen skillnad. Det som utmärker Razer Wolverine V2 är detaljerna.

Om du ansluter ett headset till handkontrollen så kan du styra volymen via styrkorset. Både styrkorset och de YBXA-knapparna har nya, taktila brytare på undersidan för bättre känsla och som låter mindre.

razer wolverine v2 xbox series 2020 2

En annan särskiljande fördel på Razer Wolverine V2 är att de fyra bakre trigger-knapparna har justerbar slaglängd. Om du spelar FPS-spel som kräver snabb responstid så kan du låsa trigger-knapparna i ett sänkt läge som kräver kortare tryck för att reagera.

Lästips: Razer släpper THX Spatial Audio-app för Windows 10 – 7.1-surroundljud till stereohörlurar

Med macroknapparna M1 och M2 kan du ställa in en rad funktioner via Razer Controller Setup-appen. Appen är tillgänglig på både Xbox och PC. Knapparna kan exempelvis ersätta YBXA-knapparna om du föredrar det.

Razer Wolverine V2 kostar cirka 100 USD, eller runt 1 100 kronor inklusive moms. Räkna med ett påslag från svenska butiker, så närmare 1 200 eller 1 300 kronor är mer rimligt här.

razer wolverine v2 xbox series 2020 4

Se lägsta priserna på handkontroller till Xbox Series X/S och Xbox One här: