Razer lanserar gaminghörlurarna Blackshark V2 & Blackshark V2 X

razer blackshark v2 2020

Razer introducerar nya gaminghörlurar i Blackshark V2-serien för både professionella spelare och entusiaster. Den här modellen är för dig som ställer höga krav på ljudet när du spelar.


Det handlar om två hörlursmodeller – Blackshark V2 och Blackshark V2 X.

Huvudnumret är den förstnämna med Razers nya och förbättrade, 50mm-högtalarelement som företaget kallar TriForce Titanium. Runt elementen sitter over-ear-kåpor som hjälper att eliminera ljud från omgivningen.

Enligt Razer ska TriForce Titanium vara mycket bättre på att separera och optimera varje frekvensområde individuellt. Till det följer stöd för THX Spatial Audio för en mer oslutande ljudupplevelse med en virtuell surroundkänsla.

Mikrofonen till Blackshark V2 heter HyperClear Cardioid. Den är avtagbar och enligt Razer optimerad för att fokusera på användarens röst istället för att plocka upp ljud från omgivningen.


razer blackshark v2 1 2020

Det ingår ett USB-ljudkort som ger ytterligare funktioner för mikrofonen; bland annat Mic Boost, Volume Normalization, Ambient Noise Reduction och mer. USB-ljudkortet är valbart och du kan lämna det i lådan om du vill.

Anslutningen till datorn görs via 3,5mm-kontakt (om du inte vill använda USB-ljudkortet).

Det som skiljer Blackshark V2 från Blackshark V2 X är att den senare är snäppet billigare, har mindre avancerade högtalarelement och USB-ljudkortet ingår inte i priset. Blackshark V2 X har däremot samma mikrofon och mjukvara som sin dyrare syskonmodell.

Cirkapriset för Blackshark V2 är 109,99 euro medan Blackshark V2 X kostar 69,99 euro. Omräknat blir det runt 1130 kronor respektive 720 kronor.