Google Assistant till Samsung Smart TV 2020 – släpps snart i Sverige

samsung tv 2020 qled

Nu får 2020 års Samsung TV äntligen stöd för Google Assistant. Stöder har funnits på den amerikanska marknaden ett tag, och nu kommer en uppdatering med stödet till europeiska användare.

Med Google Assistant i din Samsung TV är det lättare än någonsin att styra innehållet på TV:n. Du kan röststyra uppspelningen av filmer, byta kanaler och ändra inställningar – utan att du behöver en fjärrkontroll.

Du kan även styra alla andra smarta prylar i hemmet som stöder Google Assistant. Som lampor, termostater, hemlarm och mycket mer.

By bringing Google Assistant to Samsung Smart TVs, we want to connect your living room with the rest of the smart home and help you better manage your day, across your favorite Google services.

För att aktivera Google Assisant i din 2020 års Samsung TV krävs den senaste versionen av mjukvaran i TV:n.

Uppdateringen har funnits för amerikanska användare ett tag. Nu släpps den till ytterligare 12 länder. Först ut att få uppdateringen är England, Frankrike, Tyskland och Italien. Kort därefter får Sydkorea, Spanien, Indien och Brasilien den.

Lästips: Ökad säkerhet för Samsung-konton med tvåfaktorsautentisering

Här i Sverige kommer uppdatering inte förrän december. Det är en kostnadsfri uppdatering som du installerar direkt via din TV. Det finns tre sätt att installera ny mjukvara på:

  • Automatiskt via internet
  • Manuellt via internet
  • Manuellt från USB-sticka

Om du har automatiska uppdateringar aktiverade så behöver du inte göra något. Det är bara att vänta tills uppdatering är redo och sen får din TV den när den är i energisparläge.

Du kan också kolla manuellt om du inte vill vänta. Gå till Settings > Support > Software Update > Update Now. Om det finns en uppdatering installeras den direkt.

Och slutligen kan du ladda ner uppdateringen till en USB-sticka via Samsung Download Center. Följ instruktionerna på supportsidan för att ladda ner rätt firmware-version för din TV. Packa upp filen på datorn, kopiera de uppackade filerna till en USB-sticka och anslut till din TV. Gå sedan till Settings > Support > Software Update > Update Now. Välj Yes.

Läs mer om uppdateringar till Samsung TV på tillverkarens officiella supportsida.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.