Apple Music till Samsung TV – nu är appen här

samsung tv 2020 apple music app

Apple Music kommer till utvalda TV-apparater från Samsung. Om du har en modell från 2018 eller senare kan den installera en officiell Apple Music-app inom kort.

Apple Music kan snart installeras som en vanlig app i din nyare Smart TV från Samsung. Alla modeller från 2018 och framåt – och som redan har stöd för Apple TV-appen – kommer även att få Music-appen.

Detta efter att Samsung och Apple har ingått i ett samarbete om att sprida Music-appen inom Samsungs ekosystem med TV-apparater.

Via Apple Music-appen får du tillgång till alla 60+ miljoner låtar som finns på musiktjänsten. Allt styrs snyggt och praktiskt via Samsungs fjärrkontroll eller en kompatibel fjärrkontrollsapp i mobiltelefonen.

För att kunna använda Apple Music krävs inte bara att du har en kompatibel TV-modell. Du måste även ha ett Apple ID (gratis) och en prenumeration på musiktjänsten (inte gratis).

Därefter är det bara att installera appen, logga in och börja lyssna via TV:ns högtalar eller ett eventuellt hemmabiosystem. Krångligare än så är det inte.

De Samsung-modeller som har stöd för Apple AirPlay 2 kan dessutom spela musik och video från exempelvis din iPhone eller iPad helt trådlöst. Dessutom synkronisera ljudet över flera kompatibla TV-apparater i hemmet.

Notera att appen rullar ut gradvis på alla marknader, så om du har en kompatibel TV-modell kan det dröja lite innan den dyker upp hos just dig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.