Apple Music till Samsung TV – nu är appen här

samsung tv 2020 apple music app

Apple Music kommer till utvalda TV-apparater från Samsung. Om du har en modell från 2018 eller senare kan den installera en officiell Apple Music-app inom kort.


Apple Music kan snart installeras som en vanlig app i din nyare Smart TV från Samsung. Alla modeller från 2018 och framåt – och som redan har stöd för Apple TV-appen – kommer även att få Music-appen.

Detta efter att Samsung och Apple har ingått i ett samarbete om att sprida Music-appen inom Samsungs ekosystem med TV-apparater.

Via Apple Music-appen får du tillgång till alla 60+ miljoner låtar som finns på musiktjänsten. Allt styrs snyggt och praktiskt via Samsungs fjärrkontroll eller en kompatibel fjärrkontrollsapp i mobiltelefonen.

För att kunna använda Apple Music krävs inte bara att du har en kompatibel TV-modell. Du måste även ha ett Apple ID (gratis) och en prenumeration på musiktjänsten (inte gratis).


Därefter är det bara att installera appen, logga in och börja lyssna via TV:ns högtalar eller ett eventuellt hemmabiosystem. Krångligare än så är det inte.

De Samsung-modeller som har stöd för Apple AirPlay 2 kan dessutom spela musik och video från exempelvis din iPhone eller iPad helt trådlöst. Dessutom synkronisera ljudet över flera kompatibla TV-apparater i hemmet.

Notera att appen rullar ut gradvis på alla marknader, så om du har en kompatibel TV-modell kan det dröja lite innan den dyker upp hos just dig.