Aimp 4 har äntligen släppts till Windows och det är en stor uppdatering av den populära musikspelaren som når användarna. Gratisprogrammet har funnits i många år och skaffat sig en enorm skara följare som fortfarande lyssnar på musik som sparats lokalt på datorn – nu med uppgraderat gränssnitt och en mängd nya funktioner.
Det första som lär uppmärksammas av gamla användare är att gränssnittet är helt omarbetat för att kännas modernare och vara enklare att använda. Det lär säkert tilltala många men de som bara vill ha de nya funktionerna men behålla gamla gränssnittet kan enkelt byta tillbaka i inställningarna.
Mer flexibel upplevelse
Stannar man med nya gränssnittet får man en mer flexibel och skalbar upplevelse som fungerar bättre över olika skärmupplösningar. Inte minst då man själv kan ställa in hur gränssnittet ska fungera på många sätt, något som gör det enklare att arbeta med när man är nöjd med den personliga inställningen av utseendet.
De andra förbättringarna som gjorts är bland annat ett kraftigt förbättrad musikbibliotek med förbättrat stöd för nätverksfiler, möjlighet att automatiskt söka efter filer som inte hittas och autoborttagning av raderade musikfiler. Håller man nere Ctrl-tangenten scrollar man snabbare i spelllistorna och sorteringen av låtar har blivit bättre.
Vad mer är nytt? Jo, hela API-funktionaliteten har omarbetats vilket lär uppskattas av utvecklare som vill göra egna tillägg. De kan nu göras mer avancerade och implementeras bättre i Aimp.
Aimp 4 kommer även med flera nya verktyg som underlättar vid arbetet med lokala musikfiler. Bland annat är det nu enklare att konvertera från ett ljudformatet till ett annat. Tag-redigeraren är också omarbetad och stöder nu flera samtidiga taggar (ID3v2, APEv2, Vorbis Comments och M4A) samt användaren kan kopiera och klistra in till samt från urklippshanteraren.
Stöder ljud i upp till 352,8 KHz
Slutligen kan vi nämna att Aimp 4 äntligen klarar ljudformat i upp till 352,8 KHz vilket lär uppskattas av de riktiga finsmakarna med hårdvara som klarar det. För del allra flesta lär stödet dock mest vara en gimmick i sammanhanget.
Den nya versionen laddar du enklast ned från den officiella webbsajten. Tänk på att aldrig ladda ned gratisprogram från andra sajter än utvecklarnas officiella (om möjligt) för att minska risken för malware och annat otyg.
Har du en Android-telefon kan även Aimp 2.0 vara av intresse – läs mer om nya mediaspelaren i artikeln Aimp 2.0 för Android är släppt – här är nyheterna.
Lämna ett svar
Visa kommentarer