Aimp 2.0 för Android är släppt – här är nyheterna

Aimp 2.0 for Android

Mediaspelaren Aimp 2.0 är släppt för Android och med den följer en hel mängd förbättringar jämfört med den förra versionen. Utvecklarna har verkligen slagit på stort och kan presentera fler än 30 nyheter som lyfter Aimp till att vara en av de bästa mediaspelarna någonsin på Android.


Bland det som är nytt hittar vi ett nytt, innovativt gränssnitt och stöd för den fysiska sökknappen som finns på en del telefoner. Man har även lagt till widgets i storlekarna 4×2 samt 4×4, den senare med stöd för storleksändring. Man har även förbättrat dialogrutan för att lägga till ny musik genom att ge stöd åt swipe-rörelser.

Stöder nedmixning från flerkanaliga källor

Själva musikspelaren kan nu göra automatisk nedmixning från stereo till mono samt flerkanaligt ljud till stereo. Det går även på ett snabbt sätt att ställa in musikfiler som ringsignaler på telefonen. För att den senare ska fungera krävs att filerna har formaten MP3, FLAC, AAC, WAV, OPUS, OGG, M4A eller MP4. Det är nu också möjligt att slå av integrationen med med låsskärmen i Android.

Vidare stöder Aimp 2.0 nu också internetradio, stereoljud kan balanseras med olika ljudstyrka på vänster eller höger kanal och man kan ställa in så uppspelningen pausas om fokus inte ligger på applikationen. Slutligen stoppas uppspelningen om användaren håller nere paus- eller start-knapparna istället för att trycka på dem.

Omarbetad spellista & exporteringen

Spellistan har också omarbetats och är nu mer praktisk att använda med listsortering vid gruppering av musikfiler. Applikationen byter automatiskt från raderingsläge till normalt läge efter att en fil har tagits bort från spellistan. Filer kan exporteras till vald mapp samt läggas till i andra spellistor om så önskas. Det senare betyder också att Aimp 2.0 äntligen har stöd för flera spelarlistor vilket många önskat.


Listan över förbättringar kan göras ännu längre men vi stannar där och hänvisar vidare till den officiella webbsajten för Aimp 2.0. Om man vill ha en utmärkt mediaspelare för musik till Windows finns även nyligen släppta Aimp 4 att ladda ned. Läs mer om Aimp 4 i artikeln Musikspelaren Aimp 4 har äntligen släppts.