Microsoft Apps samlar alla Android-appar på samma ställe

Microsoft Logo 2015

Microsoft har ökat sin närvaro rejält på Android och IOS bara de senaste åren. Efter att Satya Nadella tog över rollen som vd började en ny era där mobila plattformar sattes i fokus framför Windows och Office – ett fokus som gjorde att vi idag har flera utmärkta applikationer tätt knutna till Microsofts molntjänster.


Faktum är att Microsoft kanske har lite för många och det kan vara en anledning till att företaget nu samlar alla applikation på Android i en och samma app kallad ”Microsoft Apps”. Via den kan man enkelt hitta alla applikationer som Microsoft erbjuder och läsa på om respektive app innan man bestämmer sig för att ladda ned den eller inte.

Enklare att hitta rätt

Det smarta är att allt samlas på ett och samma ställe, man kan enkelt se vilka appar som redan är installerade och hitta nya i välsorterade kategorier. Det här är dessutom bara en grund för Microsoft Apps då fler funktioner är att vänta inom en överskådlig framtid.

Så vad finns det för applikationer att rekommendera från Microsoft? Som svar på den frågan bör man först bestämma sig för hur djupt man vill gå i företagets molntjänster. Fullt ut med molnlagring, e-post, dokumenthantering och planering – eller tänker man bara använda Outlook.com för mailen?

Våra favoriter från Microsoft

Vi har sex applikationer som vi helhjärtat kan rekommendera och ni finner dem här under.


Outlook.com Logo 300pxMicrosoft Outlook är på god väg att bli en riktigt bra e-postklient med inbyggd kalenderfunktion. Microsoft strävar efter att implementera funktionerna från Sunrise Calendar direkt i Microsoft Outlook och de har kommit en bra bit på vägen. Använder ett praktiskt och smart inboxgränssnitt för enklare sortering av viktig e-post. Fortfarande saknas en hel del men appen kallas redan en given vinnare för både Gmail och Outlook.

Microsoft Skype Logo 300pxSkype är kanske den bästa tjänsten för att skicka meddelanden med stor tillgänglighet på många plattformar, kryptering för ökad säkerhet och hög tillgänglighet tack vare stabila servrar. Skype är det givna valet när man vill ha stabilitet samtidigt som applikationerna har många bra funktioner. Vi använder Skype privat och professionellt utan problem. Konkurrensen är hård från Slack men vi håller ändå Skype som favoriten.

Microsoft OneDrive Logo 300pxOneDrive är en tjänst för molnlagring där man kan ladda upp och ned filer oavsett om man använder en dator, smartphone eller surfplatta. Ladda upp bilder och dokument, öppna dem direkt i webbläsaren eller på telefonen. Praktiskt med smart åtkomst varthelst man befinner sig för tillfället. Man kan även dela filer med andra och spara bifogade filer i e-postmeddelanden direkt till molnet. Bäst är att använda OneDrive på alla sina enheter i hemmet för smartare bruk.

Microsoft Office Lens 300pxOffice Lens gör att man kan fotografera ett dokument, en tidningsartikel eller barnens teckningar och spara dem på telefonen eller direkt på OneDrive. Appen känner själv av kanterna på det som fotograferas och sparar bara det som behövs. Riktigt bra för whiteboarden och när servettanteckningarna måste sparas. Tagna bilder är dessutom av riktigt hög kvalitet. En vinnare som fungerar med både Microsoft-konton och Office 365-prenumerationer för företag.

Microsoft OneNote Logo 300pxOneNote är det kanske smartaste sättet att spara digitala anteckningar idag. Arbeta på en stor kanvas som är fri för användaren att disponera med bilder, text, inklistrade dokument och kopplade möten från Outlook. Skapa enorma anteckningsböcker med research eller bara för dagliga journalanteckningar. Evernote är en tung konkurrent som rönt stora framgångar men de båda bör inte jämföras då de skiljer sig åt i arbetssättet. Prova båda – båda är vinnare på sina egna sätt.

Microsoft Sunrise Calendar Logo 300pxSunrise Calendar är fortfarande en av marknadens bästa kalenderappar, även om Microsoft Outlook kan ta över i framtiden. Enormt bra implementation och stöd för andra webbtjänster och ett innovativt gränssnitt som är mycket enkelt att arbeta med. Det här är vår absoluta favoritapp i produktivitetskategorin, år efter år. Det enda vi är rädda för är att Microsoft ska lägga ner kalenderappen helt och inte ge användarna en chans att undvika Microsoft Outlook om de vill det,