Minecraft: Console Edition har fått största uppdateringen någonsin

Minecraft Biome Icespike

Minecraft: Console Edition har fått sin största uppdatering någonsin (v1.8.8) och med den lanseras en hel mängd förbättringar som efterlängtats av användarna. Microsoft har förvaltat Minecraft väl efter uppköpet i september 2015 men länge har det känts som att konsolversionen inte fått samma kärlek som PC-versionen – något som nu ändras när största uppdateringen har lanserats.

Med den får användarna helt nya biotoper som Mega-Taiga och Deep Ocean. Båda med sina respektive utseende, fiender och djurliv. Nya block har också introducerats i form av Granite, Red Sandstone, Sea Lanterns, Slime och Packed Ice samt blommorna Blue Orchids, Sunflowers, Azure Bluets, Tulips och Lilacs. Det är dessutom bara ett urval av alla de nya block, biotoper och växter som är nya med uppdateringen.


Farliga äventyr under vatten

Vidare får Minecraft: Console Edition äventyrsområden som designats speciellt för att testa spelarens förmågor. Ocean Monuments är ett sådant område där Elder Guardians skyddar sällsynta material och skatter för spelaren att hämta. Det svåra är inte att hitta skatterna utan att ta sig därifrån med dem levande.

Slutligen kan vi nämna att Minecraft nu har kaniner som hungrigt äter spelarens grödor om man inte är försiktig. Lite som vargarna vilka ger sig på boskapen även i inhägnade områden. Räkna med att kaninerna blir ett irritationsmoment man behöver handskas med i tid och otid.

Vill du veta mer om alla nyheterna i uppdateringen så räcker det med att starta spelet och köra igång den helt nya genomgången som Microsoft lagt in. Eller läs mer på den officiella nyhetssidan för Minecraft. Uppdateringen finns tillgänglig idag för Xbox 360 och Xbox One – så in och uppdatera direkt.


Lästips: Minecraft Pocket Edition uppdaterad – Redstone, kaniner & tempel


Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.