Minecraft Pocket Edition uppdaterad – redstone, kaniner & tempel

Minecraft 2023

Minecraft Pocket Edition och Windows 10 Edition har uppdaterats med stora förbättringar. Bland annat finns nu grundläggande stöd för Redstone vilket öppnar upp för en helt ny värld av kreativitet bland spelarna.

Det går nu att använda redstone wires, redstone torches, redstone lamps, levers, buttons, pressure plates, tripwire hooks, note blocks, trapped chests, detector rails och TN. Spännande!

Utvecklarna har även lagt in nya tempel till spelet ökenområden och hittar man ett sådant finns värdefulla skatter att hitta i dess djup. Det förutsätter givetvis att man inte bara överlever hela vägen ner – man måste kunna ta sig upp igen.

Kaniner, kaniner, kaniner

En mindre nyhet kan tyckas är att det nu finns kaniner som springer runt i världen. Dessa finns sen tidigare till PC-versionen men skillnaden mot Pocket Edition och Windows 10 Edition är stor. I de båda senare är kaninerna rädda för spelaren och försöker fly när man kommer nära.

De är dessutom riktiga otäckingar om man har odlat morötter då de gärna äter upp sådden. Tacksamt nog är de inte odödliga utan man kan döda dem och då helst med pilbåge eftersom man slipper jaga dem som med svärd eller andra tillhyggen.

Vad mer är nytt i version .13? Jo, Mojang har också lagt till fem nya dörrar som kan pynta husen. Inget överväldigande precis och jag är mer exalterad över att minecarts nu kan läggas på hög. Det om något är en värdig nyhet som också borde släppas till konsolversionerna.

Bland småändringar, justeringar, buggfixar och optimeringar finner vi att båtar nu är snabbare och mer praktiska att använda, beskrivningsrutor (tooltips) är tydligare, skelett blir rädda för vargar, båtar kan läggas på hög, obsidian tar mer än dubbelt så lång tid att ta sönder och texturer för alla dörrar har blivit bättre.

Läs mer om alla nyheterna i version .13 på Mojangs officiella nyhetssida.

Uppdatering till konsol-versionerna

Den i skrivande stund senaste uppdateringen till konsolversionerna (Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 och Vita) släpptes den 23 oktober och var en besvikelse för många. Visserligen bjöds det på nya grafiska paket för den som ville spexa till det inför Halloween eller lanseringen av nya Star Wars-filmen men bara en buggfix introducerades.

Den senaste stora uppdateringen kom i juli så oavsett vad Mojang tänker släppa härnäst till konsolversionen så bör det vara riktigt bra. Riktigt, riktigt bra. Allt annat kommer vara en besvikelse för många, mig själv inkluderad, och det räcker inte med vad man nyss släppt till Pocket Edition och Windows 10 Edition.

Vad ser ni helst kommer till konsolversionen med nästa uppdatering?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.