Gratisperioden för Apple Music minskas till 1 månad

30 dagar istället för 90 dagar

apple music logo 2019 1
© Apple

Om du vill prova Apple Music gratis så har du betydligt kortare tid på dig nu än tidigare. Apple har nämligen beslutat sig för att minska den kostnadsfria provperioden från tre månader till bara en månad.

Ändringen gäller idag och påverkar samtliga marknader där Apple Music finns. Tacksamt nog finns det flera sätt att få gratismånader även om du använt den initiala gratisperioden.

Exempelvis får du sex månaders gratis Apple Music när du köper en HomePod Mini och fem månader om du använder Apple-ägda tjänsten Shazam.

Läs mer: Vårevent från Apple den 8 mars – ny iPhone SE och iPad Air

Apple kritiserades av Taylor Swift

Det är inte klarlagt varför Apple gör den här förändringen. Rent spekulativt kan det vara att Apple måste betala artisterna och musikbolagen även under gratisperioden, något som de inte gjort tidigare.

Problemet med den teorin är att Apple började betala royalties under gratisperioden för för flera år sedan.

Apple will always make sure that artist are paid.

Eddie Cue

Efter lanseringen av Music under 2015 kritiserade Taylor Swift Apple för att inte betala artister och musikbolag under gratisperioden, något som blev en så höggljud kritik att Apple snabbt svängde i frågan och även adresserade problemet direkt till Swift.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.