Vårevent från Apple den 8 mars – ny iPhone SE och iPad Air

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apple förbereder sig för en mindre lansering tidigt i mars. Under ett vårevenemang kommer vi sannolikt att få se minst en mobiltelefon och en surfplatta. Det om vi ska tro uppgifter från Bloomberg-journalisten Mark Gurman.

Det kan också handla om flera nya datorer och hörlurar. Sannolikt planerar Apple att sprida lanseringarna under hela året. Vi räknar inte med att se de riktigt fina lanseringarna under årets första kvartal.


Läs mer: Värmeproblem med Apples professionella datorskärmar

Vad kommer Apple att presentera under evenemanget?

  • iPhone SE (3rd Generation)
  • iPad Air (5th Generation)

Sannolikt kommer Apple att presentera en ny iPhone SE med 5G-stöd och en ny surfplatta i iPad Air-serien.

Vi kommer inte att få se iPhone 14 än på några månader eftersom den lanseringen alltid sker under hösten.

De stora förbättringarna till iPhone SE-serien är med stor sannolikhet 5G-stöd, kraftfullare processor och förbättrad kamera. Designen väntas vara i stort identisk med föregångaren från 2018.

Även iPad Air kommer att blir snabbare och få bättre kamera vad vi vet idag. Det saknas dock mycket information och inget är bekräftat av Apple.

Läs mer: Är mina AirPods äkta? Så kollar du enkelt

Andra tänkbara prylar som kommer under 2022

  • Macbook Air
  • iMac
  • Mac Pro
  • AirPods Pro 2

Vi har vid flera tillfällen hört att Apple förbereder en rad nya datorer och hörlurar. Det är oklart vilka – om några överhuvudtaget – kommer att visas på evenemanget i mars.

Enligt Mark Gurman kommer vi att få se en lågbudget Macbook Pro, en helt omdesignad Macbook Air, tre Watch-modeller och Airpods-hörlurar.

Läs mer: Så gör du iPad till extraskärm – SideCar & bästa alternativen (2022)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.