Rockstar Games bekräftar: Grand Theft Auto VI är under utveckling

Har varit under utveckling i flera år nu

gta v enhanced 2022 city

Spelstudion Rockstar Games har äntligen – ÄNTLIGEN! – bekräftat vad vi alla redan vet. Att Grand Theft Auto VI är under utveckling. Men om du hoppas på en snar lansering så kommer du att bli grundligt besviken.

Det har gått mer än åtta år sen GTA V släpptes till Xbox 360 och Playstation 3. Sedan dess har Rockstar Games släppt ett oräkneligt antal uppdateringar och optimeringar som gör att spelet har hängt med i den tekniska utvecklingen.

Läs mer: The Contract till GTA Online släpps den 15 december

Åtminstone fram till Xbox One X/S och Playstation 4/4 Pro. Det finns fortfarande ingen uppdatering för nya generationens spelkonsoler (den kommer i mars). Och när “nya” GTA V släpps lär Rockstar Games vilja mjölka så mycket pengar som möjligt av spelarna innan Grand Theft Auto VI släpps.

With the unprecedented longevity of GTAV, we know many of you have been asking us about a new entry in the Grand Theft Auto series. With every new project we embark on, our goal is always to significantly move beyond what we have previously delivered — and we are pleased to confirm that active development for the next entry in the Grand Theft Auto series is well underway.

Enda anledningen till att Rockstar Games kan hylla GTA V för sin “unprecedented longevity” är för att spelstudion pressar spelarna att betala mer och mer för GTA Online. Det är en kassako utan dess like för studion.

Läs mer: Gratis spel från Rockstar om du köpt GTA Triology

Rockstar Games är notoriskt tysta om sina pågående projekt och det är anmärkningsvärt att de lyfter locket på glänt för Grand Theft Auto VI på det här sättet.

Anledningen kan vi bara gissa oss till, men det vore inte förvånande om kontroversen kring GTA Triology är en del av anledningen. GTA Triology togs emot som ett skämt av spelarna då spelstudion inte ens lyckades göra ett bättre jobb än de många privata moddare som förbättrat originalspelen.

Rockstar Games gjorde ett så dåligt jobb att de både gick ut med en ursäkt och erbjöd de som köpt speltrion gratisspel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.