Nytt Warcraft-spel släpps till Android och iOS (2022)

Ett eller flera spel har redan kommit långt i utvecklingen

warcraft 3 reforged

Spelstudion Blizzard släpper ett nytt Warcraft-spel till Android och iOS under 2022. Studion har valt att inte avslöja mer än att det är första gången ett Warcraft-spel släpps till mobiler (Hearthstone ej inräknat).

I ett samtal med investerare förra året avslöjade Activision Blizzards VD Bobby Kotick att spelstudion har flera Warcraft-spel av typen free-to-play under utveckling. Spelen är långt gångna i sin utveckling, påstås det i alla fall.

Det är oklart exakt när spelet (eller spelen?) kommer att släppas, men Bobby Kotick menar att lansering ska ske under 2022.

Läs mer: Blizzard avslöjar ett helt nytt överlevnadsspel

Diablo Immortal är fortfarande under utveckling

När Blizzard presenterade Diablo Immortal under BlizzCon 2018 lät kritiken inte vänta på sig.

Många hade väntat på och hoppats att Blizzard skulle presentera Diablo IV, men istället visades Diablo Immortal – ett spel som ingen bett om eller ville se.

Diablo Immortal skulle ha släppts under 2021. Efter förseningar flyttades lanseringen till 2022 men vi har fortfarande inget exakt datum för när spelet kan släppas.

Läs mer: Systemkrav för World of Warcraft Classic – Blizzard krav

Fem huvudspel i Warcraft-serien

Blizzard har idag Warcraft-spel som sträcker sig över flera genrer och med totalt fem huvudspel.

  • Warcraft: Orcs and Humans (RTS)
  • Warcraft 2: Tides of Darkness (RTS)
  • Warcraft 3: Reign of Chaos (RTS)
  • World of Warcraft (MMORPG)
  • Hearthstone (Kortspel)

Efter den minst sagt plågsamma lanseringen av Warcraft 3 Reforged där spelarna var extremt kritiska till ”förbättringarna” så har Blizzard och Warcraft-serien fått sig en rejäl törn i sitt rykte. Inte heller hjälper det att spelarna lämnar World of Warcraft i allt snabbare takt.

Om ett eller flera Warcraft-spel till mobilen kan vända den negativa trenden återstår att se, men mobilspel är extremt stort och om Blizzard gör rätt val längs vägen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.