Blizzard avslöjar ett helt nytt överlevnadsspel

Räkna inte med att spelet släpps det här året

blizzard survival game 2022 new game

Bara kort efter avslöjandet att Microsoft vill köpa Activision Blizzard så avslöjar spelföretaget att de arbetar på ett nytt spel. Ett överlevnadsspel med ännu okänt släppdatum.

Uppdatering 2022-01-29

Det nya överlevnadsspelet har enligt uppgift varit under utveckling i ungefär 4.5-5 år inom Blizzard. Det är oklart hur aktiv utvecklingen har varit under åren som gått, men det har varit ett pågående arbete under lång tid.

Webbsajten PCGamer skriver att spelet har kommit så långt att det faktiskt är spelbart just nu.

Personen som leder arbetet är Craig Amai som tidigare arbetade med World of Warcraft. Han lämnade sin position inom Wow-teamet i juli 2017 och har arbetat med överlevnadsspelet sedan dess.

Och faktum är att vi knappt vet något alls om spelet i skrivande stund. Det finns en vag aning om temat med den tillhörande bilden från Blizzard och att spelet släpps till PC och konsol (dock oklart vilka konsoler).

Läs mer: Microsoft köper Activision Blizzard för 623 miljarder kronor

Utöver det är allt som är känt just nu är att Blizzard söker en hel mängd personer som ska arbeta på det.

Blizzard is embarking on our next quest. We are going on a journey to a whole new universe, home to a brand-new survival game for PC and console. A place full of heroes we have yet to meet, stories yet to be told, and adventures yet to be lived. A vast realm of possibility, waiting to be explored.

Bland rollerna som söks till spelet hittar vi fem inom grafik och karaktärsframställning, två för bandesign och fyra ingenjörer/utvecklare.

Vi hoppas att det nya överlevnadsspelet inte blir lika grandiöst som många av Blizzards andra spel. Istället håller vi tummarna för ett spel i mindre skala, men med samma detaljnivå och känsla för kvalitet som spelstudion blivit känd för.

Vad tror du kommer från Blizzard med överlevnadsspelet? Vad hoppas du på? Skriv en kommentar och berätta!

Läs mer: Dying Light 2 får nytt innehåll och expansioner i fem år – minst

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.