Uppdatering till Beats Studio Buds – får 2 nya funktioner

Billigaste Beats-lurarna med brusreducering blir ännu bättre

apple beats logo 2022 unsplash 85mm
Foto: 85mm.ca, Unsplash

Apple har släppt en uppdatering till mjukvaran i in-ear-lurarna Beats Studio Buds. Och den bjuder på något så ovanligt som två nya funktioner.

Version 10M359 introducerar stöd för iCloud-synkronisering. Uppdateringen installeras automatiskt när du ansluter dina Beats Studio Buds till iOS, iPadOS eller macOS.

Läs mer: Beats Fit Pro släpps i Sverige – här är priset och datumet

iCloud-synkronisering

En fördel med Apples hörlurar är att de är anslutna till iCloud. Om du har samma iCloud-konto på flera enheter, exempelvis iPhone, iPad och Mac så synkroniseras parkopplingen automatiskt mellan alla enheterna.

Det har – hittills – inte fungerat på det sättet med Beats Studio Buds. Men med version 10M359 så får du samma synkronisering så att du kan parkoppla med en enhet och automatiskt få samma koppling till alla andra prylar du har.

Det gäller bland annat iPhone, iPad, Watch, Mac och Apple TV.

Ändra volymen med knapparna på Beats Studio Buds

En annan nyhet är att de fysiska knapparna på dina Beats Studio Buds äntligen fungerar till att justera volymen. Knapparna är enkelt åtkomliga på utsidan av hörlurarna.

För att använda funktionen krävs att du gör en inställning till dina hörlurar. Och när den är aktiverad fungerar sidoknapparna när Beats Studio Buds är anslutna till iOS, macOS och Android.

Läs mer: Är Beats Fit Pro bättre än AirPods Pro? Här är svaret

Uppdatera mjukvaran till Beats Studio Buds

För att uppdatera firmware-mjukvaran i dina Beats Studio Buds krävs att du ansluter dem till en iPhone, iPad eller Mac-dator. Det fungerar även med en Android-telefon som har officiella Beats-appen från Google Play Store.

Ansluter du Beats Studio Buds till en iPhone kan du kontrollera firmware-versionen via inställningarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.