Beats Fit Pro släpps i Sverige – här är priset och datumet

Kostar 2 495 kronor om du köper via Apples webbsajt

apple beats fit pro 2022

Beats Fit Pro kommer äntligen till Sverige. Efter den initiala lanseringen i USA under 2021 så undrade många när de nya hörlurarna skulle släppas i vårt avlånga land. Och nu vet vi både datumet och prislappen.

Den globala lanseringen sker den 28 januari och där ingår även Sverige. Förbeställningarna öppnar fyra dagar tidigare, den 24 januari.

Priset för Beats Fit Pro är 2 495 kronor. Det är snäppet mer än vad Apples egna AirPods Pro med MagSafe-etui kostar. Men så är nya hörlurarna även snäppet vassare på många punkter (men inte alla).

apple beats fit pro 2022 1

Läs mer: Beats Fit Pro har fått ny mjukvara (december 2021)

Det här är Beats Fit Pro

Beats Fit Pro kan enklast beskrivas som AirPods Pro med bättre ljudkvalitet för musik, sämre kvalitet på mikrofonerna och bättre passform i öronen med vingar.

Under skalet på hörlurarna sitter nästan exakt samma teknik som i AirPods Pro. Det är samma Apple-designade H1-krets (H2 kommer sannolikt först med AirPods Pro 2 under 2022), stöd för rumsligt ljud, aktiv brusreducering och Siri-stöd.

Batteritiden är uppskattningsvis 6 timmar per laddning med aktiv brusreducering eller 7 timmar utan brusreduceringen. Lägg till laddningsetuit och du får 18 timmars användning som bäst.

Recension av Beats Fit Pro av UrAvgConsumer.

Det finns två mikrofoner som snappar upp din röst. Tack vare den inbyggda accelerometern och bluetooth-tekniken i hörlurarna (och några smarta algoritmer) så kan Beats Fit Pro automatiskt lokalisera din röst för att eliminera exempelvis blåst ljud från omgivningen.

Givetvis är Beats Fit Pro även vattentåliga. Du får IPX4-klassad vattentålighet som i princip betyder att du inte ska använda dem i vatten överhuvudtaget. De klarar svett, men skippa allt annan form av väta. Även duggregn bör undvikas.

apple beat fits pro 2
Beats Fit Pro

Läs mer: Är Beats Fit Pro bättre än AirPods Pro? Här är svaret

Det här ingår när du köper Beats Fit Pro

  • Beats Fit Pro-öronsnäckor
  • Laddningsetui i fickstorlek
  • Öronkuddar i tre olika storlekar
  • Usb-c till usb-c-laddningskabel
  • Snabbstartsguide
  • Garantikort
  • (Usb-c-strömadapter säljs separat)
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.