Nvidia uppdaterar Shield TV med Android 11 & massvis av förbättringar

nvidia-shield-tv-2017

Nvidia har släppt en stor uppdatering till alla modellerna i Shield TV-serien. Den nya mjukvaran inkluderar Android 11 och mängder av förbättringar till användarna.

En av de större nyheterna är att Shield TV har fått stöd för strömmade spel med Geforce Now RTX 3080 i 4K-upplösning med HDR. Shield TV kan även kopplas med din befintliga Xbox- eller Playstation-konsol och strömma lokalt inom nätverket.

Andra förbättringar är nya och optimerade appar. Apple TV finns äntligen till Shield TV, Google Play-appen har optimerats för Dolby Vision och IQIYI är en ny app för asiatiska filmer och serier.

Läs mer: Nvidia Geforce Now begränsar FPS:en i populära spel

Nya spel – Apex Legends & Far Cry 6

Med nya uppdateringar Nvidia även lagt till stöd för flera nya spel – och inte bara det, det är riktigt tunga speltitlar dessutom.

  • Apex Legends Emergence
  • Far Cry 6
  • Life is Strange: True Colors
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Year 6 Season 3 Crystal Guard
far cry 6 2021
Far Cry 6 på din Shield TV? Jajamen!

Vidare inkluderar ändringslistan en rad kvalitetsförbättringar av små och stora slag.

Uppdateringen har de senaste säkerhetsfixarna fram till September 2021. Det är onekligen långt efter de senaste för Android från Google, men räkna med att Nvidia har en planerad, mindre uppdatering med nyare säkerhetsfixar.

Vidare kan bluetooth-hörlurar som stöds aptX äntligen använda det och du kan ställa in så att trådlöst anslutna tillbehör kopplas från när din Shield TV går ner i viloläge.

Läs mer: Hur mycket kostar Geforce Now 2021?

Google Gboard är det nya standardtangentbordet vilket bör ge bättre, förutsättande textförslag och snabbare åtkomst till röstinmatning med Assistant.

Nvidia har också lagt in ny energisparfunktioner som ska minska strömåtgången när din Shield TV inte används.

Och slutligen, om du har en handkontroll för Xbox, Playstation eller Shield så fungerar de nu optimalt för Google Stadia.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.