Ny Mac Mini med M1 Pro och M1 Max kan släppas våren 2022

Högre prestanda och lägre strömförbrukning

mac mini 2021 unsplash charles pattersson
Foto: Charles Pattersson, Unsplash

Om du planerar att köpa en Mac Mini inom kort så bör du vänta lite till. Apple väntas nämligen släppa en ny modell inom kort.

Det handlar om en Mac Mini med den senaste M1 Pro- och M1 Max-processorn. Något som kommer att skruva upp prestandan rejält.

Läs mer:Kan inte uppdatera till macOS 12.1 på din Mac-dator? Här är lösningen för M1, M1 Pro & M1 Max

Blir inte lika varm = mindre chassi

Förutom att prestandan ökar så får vi alla fördelar som Apples M1-processor erbjuder. Exempelvis lägre energiförbrukning, vilket gör att enheten blir svalare.

Och en svalare Mac Mini betyder att chassit potentiellt kan göras mindre när kylningen inte behöver vara lika stor.

Enligt uppgift kommer nya Mac Mini att vara tunnare än tidigare modell med en ovansida av ett plexiglasliknande material.

Chassit väntas även få den lite kantigare design som vi känner igen från iPad Pro- och iPhone-serien idag.

På baksidan kommer det att finnas fler portar än i tidigare modeller samt en MagSafe-liknande port för laddning. Om alla rykten stämmer vill säga.

Läs mer: Test visar: Intel Alder Lake är snabbare än M1 Pro och M1 Max

Presenteras under vårevent

Exakt när nya Mac Mini släpps är inte fastställt. Vi vet att Apple planerar ett evenemang under våren där iPhone SE 5G och en ny iPad Air kan visas. Sannolikt är att en förbättrad Mac Mini visas samtidigt.

Enligt Twitter-kontot @dylandkt arbetar Apple även på en ny iMac Pro. Det var tidigare ryktat att även den produkten kommer att släppas våren 2022, men problem med tillverkningen kan sätta käppar i hjulet för det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.