Bugg gör skärmen rosa på iPhone 13

Kan göra din iPhone 13 långsammare och gör att den stänger av sig

iphone 13 13mini 2021

Användare rapporterar att deras skärmen på deras iPhone 13 plötsligt blir rosa. Helt utan förvarning och utan att de gör något specifikt för att trigga färgändringen.

Samma användare berättar också att deras telefoner ibland upplevs som betydigt långsammare när det händer. Och att enheten plötsligt stänger av sig.

Läs mer: Är mina AirPods äkta? Så kollar du enkelt

Oklart om iOS 15.3 har en buggfix

Det finns ingen officiell förklaring till varför problemet uppstår. Webbsajten 9to5mac spekulerar i att det handlar om en mjukvarubugg i operativsystemet iOS.

Apple är i skrivande stund snart färdig med iOS 15.3 och förhoppningsvis är en buggfix som löser problemet inkluderad. Dock finns inget i ändringsloggen som avslöjar att det finns en buggfix för det här, specifika problemet.

Det är även tänkbart att vissa appar kan vara anledningen till att problemet uppstår. Exakt vad som pågår måste uppmärksammas och detaljeras av Apple om vi ska veta med säkerhet.

Om du är drabbad av en iPhone 13 med rosa skärm, som blir märkbart långsammare eller stänger av sig utan förvarning så kan problemet temporärt fixas med en omstart.

Läs mer: Lösningen på minnesproblem i macOS Monterey

Lösningarna som kan fixa problemet

  1. Starta om din iPhone 13: Det enklaste universalknepet för att lösa de flesta konstiga problemen är en omstart. Det fixar inte allt – men krångliga appar, minnesproblem och annat otyg kan magiskt lösa sig. Åtminstone temporärt.
  2. Uppdatera iOS till senaste versionen: Om du inte har uppdaterat till senaste versionen av iOS så är det hög tid. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering och följ instruktionerna.
  3. Uppdatera apparna till senaste versionen: Har du appar som inte är uppdaterade? Gå till App Store och uppdatera alla dina appar. Det kan lösa många konstiga problem och felaktigheter, dock oklart om det hjälper mot rosa skärm.
  4. Fabriksåterställ din iPhone 13: I värsta fall kan du behöva fabriksåterställa din iPhone. Ta en säkerhetskopia på alla viktiga filer (eller säkerställ att de finns på iCloud åtminstone). Se till att ladda din iPhone ordentligt innan du börjar processen.
  5. Kontakta Apples support: Om inget hjälper och du fortfarande har rosa skärm ska du antingen kontakta Apples support eller återförsäljaren där du köpte telefonen. Förklara problemet, skicka bilder och videor, och se om du får hjälp med en reklamation.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.