Stora problem med Warcraft 3 Reforged plågar spelarna

warcraft 3 reforged

Blizzard vill gärna att du skapar nya och spännande banor till Warcraft 3 Reforged – så länge du avsäger dig rätten till ägandeskap över banorna vill säga. Något som får många fans att gå i taket.


Blizzard har gått ut med att företaget äger rättigheterna till precis allt som fansen skapar i spelet.

Ett beslut som kommuniceras via användarvillkoren (som i princip ingen läser) och som klart markerar att alla så kallade ”custom games” till Warcraft 3 Reforged tillhör Blizzard.

Detta uppmärksammades först av webbsajten PCGamer som säger att Blizzard sannolikt gjorde förändringen med Dota och League of Legends i minne.

Två spel som ursprungligen började som moddar till Blizzards Starcraft och Warcraft 3, men som sedan snappades upp av Valve och blev fristående storspel – som dragit in miljontals dollar i vinster till spelföretaget.


Och det är inte det enda som användarna klagar på kring Warcraft 3 Reforged.

Blizzard har inte lagt till allt som utlovats inför lanseringen, som omarbetade mellansekvenser, och på många håll känns spelet inte färdigt. Buggarna är plågsamma och bilduppdateringen problematisk.

Vill du prova Classic-versionen av Warcraft 3 måste du ladda ner hela 30 gigabyte med extra data.

Det är tydligt att Blizzard har en hel del att ta tag i om de ska göra sina användare glada. Eller åtminstone nöjda med ett spel de väntat på väldigt länge. Intresset för Warcraft 3 Reforged har varit stort – men Blizzard riskerar att stöta ifrån sig fansen om de fortsätter på den här banan.