Dying Light 2 slår rekord i antal samtidiga spelare

Fjärde mest spelade på Steam just nu

dying light 2 illu 2021

Okej, vi erkänner att rubriken är lite lurig. Det är nämligen originalet Dying Light som det nya spelet slår i antal samtidiga spelare. Och det med råge faktiskt om vi ska tro de senaste siffrorna från Steam.

SteamDB rapporterar att Dying Light som bäst hade 45 876 spelare inloggade samtidigt. Och spelet fortsätter att vara riktigt populärt med i genomsnitt 30 000 spelare än idag.

Det bleknar dock i jämförelse med Dying Light 2 som slår sitt äldre syskon på fingrarna.

Läs mer: Första patchen till Dying Light 2 fixar 1 000 buggar (!)

265 000+ spelar Dying Light 2 samtidigt

På sin absoluta topp direkt efter lanseringen hade Dying Light 2 hela 266 815 spelare.

Den siffran kommer gradvis att minska i takt med att spelarna tröttnar. Men spelstudion bakom spelet har lovat att underhålla Dying Light 2 regelbundet under flera år, så kanske tappet inte blir så stort.

Just nu är Dying Light 2 den fjärde mest spelade titeln på Steam. Bara CS:GO, Dota 2 och PUBG har fler samtidiga spelare någonsin.

Bland de andra, populära spelen hittra vi GTA V, Rust, Apex Legends, Path of Exile och ARK: Survival Evolved. Du hittar den uppdaterade listan på Steampowered.com här.

Läs mer: Dying Light 2 får nytt innehåll och expansioner i fem år – minst

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.