Är Samsung Galaxy Watch 3 vattentät / vattentålig?

samsung galaxy watch 3 1

Samsung Galaxy Watch 3 är en riktigt tålig och välbyggd smartklocka med operativsystemet Tizen. En 2020 års modell som klarar såväl vatten som lite tuffare tag.

Med Galaxy Watch 3 får du en IP68-klassad smartklocka som klarar att nedsänkas i vatten ned till 5ATM, eller cirka 50 meters djup.

IP68-klassning betyder inte att Galaxy Watch 3 är designad för dykning ner till 50 meters djup, utan avslöjar att den klarar grundare snorkling, simning i bassäng och kraftigt regn.

Den klarar inte större djup, vattensporter eller högt vattentryck. Du ska alltså inte åka vattenskoter, vattenskidor eller liknande med en Galaxy Watch 3.

Samsung Galaxy Watch 3 klassad för MIL-STD-810G

Smartklockan är inte bara vattentålig, utan rejält tålig också. Enligt Samsung är den militärklassad enligt specifikationerna för MIL-STD-810G.

Specifikationen för MIL-STD-810G anger att Galaxy Watch 3 har testats för att klara fall från cirka 1,5 meters höjd.

MIL-STD-810G-klassning betyder också att Galaxy Watch 3 har testats för att klara höga respektive låga temperaturer, kraftiga tryckförändringar och vibrationer.

Samsung Galaxy Watch 3 och vatten – viktigt att veta

När smartklockan har varit i kontakt med vatten eller andra vätskor måste den torkas av före användning. Använd en mjuk, luddfri trasa som inte repar skärmen.

Tänk på att saltvatten är mycket skadliga för elektriska prylar än sötvatten. Har du badat i havet är det extra viktigt att torka av smartklockan och låta den självtorka innan den används.

Alla Samsungs smartklockor har ett speciellt vattenläge som ska aktiveras före kontakt med vatten. Du aktiverar vattenläget från snabbinställningarna, vanliga inställningarna och mobilappen för Android.

Lästips:

FAQ

Är Galaxy Watch 3 IPX-klassad?

Ja, smartklockan har IP68-klassad design.

Kan jag simmar med Galaxy Watch 3?

Ja, med IP68-klassad design går det att både simma och snorkla med Galaxy Watch 3.

Är Galaxy Watch 3 en tålig smartklocka?

Ja, smartklockan är testad enligt specifikationerna för erkända MIL-STD-810G.

Min Galaxy Watch 3 är blöt – vad gör jag?

Använd en mjuk och luddfri trasa för att torka av din smartklocka. Låt den lufttorka extra länge om den varit i kontakt med saltvatten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.