Är Samsung Galaxy Buds Live vattentäta / vattentåliga?

samsung galaxy buds live

Om du planerar att köpa Galaxy Buds Live för användning i regn eller på riktigt svettiga träningspass så bör du tänka om. Hörlurarna klarar viss väta, men mycket begränsat.

En mycket viktig detalj när du väljer hörlurar är huruvida de klarar väta eller inte. Det är inte roligt att behöva fundera över hörlurarnas tålighet när regnmolnen hopar sig på himlen.

Om du skaffar Galaxy Buds Live så är regn – och svett – ett ständigt hot. In-ear-lurarna är nämligen bara IPX2-klassade.

Lästips: Är Samsung Galaxy Watch 3 vattentät / vattentålig?

Det betyder att Galaxy Buds Live visserligen klarar stänk, men de är inte designade för att stå emot ihållande regn eller en dusch. Inte heller bör du träna riktigt svettiga pass med Galaxy Buds Live i öronen.

Galaxy Buds Live måste torkas omedelbart vid kontakt med väta

Samsung säger att du bör torka av dina hörlurar omedelbart om de blivit våta.

För att torka av dina Galaxy Buds Live bör du använda en mjuk, luddfri trasa. Du gör det effektivast och säkrast genom att badda med trasan över lurarna. Undvik att trycka in väta genom metallgallret vid mikrofonerna och högtalarelementen.

Om du ska köpa in-ear-lurar som primärt är till för träningspass rekommenderar vi Jaybird Tarah eller Tarah Pro som ett bättre alternativ. Vill du ha ett nyare, lite vassare alternativ finns Jabra Elite Active 75t som slår båda Jaybirds hörlurar på fingrarna.

FAQ

Är Galaxy Buds Live IPX-klassade?

Ja, Galaxy Buds Live är IPX2-klassade vilket betyder lättare tålighet mot väta.

Kan jag träna med Galaxy Buds Live?

Ja, du kan träna med hörlurarna. De är dock inte designade för riktigt svettiga träningspass.

Är Galaxy Buds Live tåliga?

Samsung har inte designat Galaxy Buds Live för att vara mer eller mindre stöttåliga än många andra in-ear-lurar på marknaden.

Är Galaxy Buds Live vattentåliga eller vattentäta?

Med IPX2-klassad design kan Galaxy Buds Live inte anses vara vattentåliga eller vattentäta. Du bör INTE använda dem i våta miljöer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.