Jabra Elite Active 75t: Äkta trådlösa in-ear-lurar med IP57 & lång batteritid

Jabra Elite Active 75t
Jabra Elite Active 75t

Jabra Elite Active 75t är nya generationens äkta trådlösa hörlurar för 2020. Modellen lanseras tillsammans med de lite enklare och billigare Elite 45h under CES 2020. Släpp till butik sker i februari till april månad.

Jabra Elite Active 75t är en designmässigt förbättrad variant av befintliga Elite 75t med något högre prislapp. Precis som med tidigare Active-varianter i produktserien så är Elite Active 75t mer fokuserad på aktiva människor som tränar snarare än bara vardagligt bruk.

Det som får Elite Active 75t att särskilja sig från Elite 75t är den vattentåliga designen med IP57-klassificering. En lätt uppgradering från IP55 som Elite 75t har – och skillnaden här är att Active-varianten är nämnvärt bättre på att tåla svett och annan väta.

Skillnaden på IP57 och IP55: IP55: (5) Dammtålig design med skydd mot små partiklar. (5) Klarar svett och lättare regn med spolsäker konstruktion. Kan INTE nedsänkas i vatten. IP57: (5) Dammtålig design med skydd mot små partiklar. (7) Vattentålig konstruktion som ska klara 30 minuters nedsänkning i vatten ner till 1 meters djup.

Batterinivån skiljer sig inte från Elite 75t utan är kvar på 7.5 timmars användning på en laddning, och upp till totalt 28 timmar med det tillhörande laddningsetuit.

Även ljudkvalitet och samtalskvalitet i Elite Active 75t är identisk med Elite 75t. Det är i stort bara konstruktionen som blivit tätare för att tilltala de som tränar mycket eller ofta använder in-ear-lurar i fuktiga/våta miljöer.

Cirkaprisket för Elite Active 75t är 199 USD, vilket omräknat blir 2 350 kronor inklusive moms. Elite 75t kostar idag 1 990 kronor i svenska butiker.

Jabra Elite Active 75t finns i sex färgvarianter:

  • Släpps i februari: Navy, copper black, titanium black
  • Släpps i mars: Grey
  • Släpps i april: Sienna, mint

Jabra MySound lanseras under andra kvartalet 2020

Under årets andra kvartal lanserar Jabra en firmware-uppdatering som inkluderar MySound. Med den kan användarna skapa ett mer personligt ljud från sina hörlurar med optimerade ljudprofiler.

Enligt Jabra skapas ljudprofilerna genom att användarna lyssnar på en serie ljud via mobilappen Jabra Sound+. Dessa används för att kalibrera hörlurarnas ljudprofil baserat på användarnas öron och preferenser. Exakt hur väl det fungerar återstår att se.

För att skapa en så bra upplevelse som möjligt med ljudprofiler använder Jabra teknologi från företagets systerbolag GN Hearing som utvecklar hörapparater.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.