Suunto 7: Första Suunto-modellen med Wear OS släpps 2020

suunto 7 handled 2020

Suunto lanserar sin första smartklocka med Wear OS och modellen heter inget mindre än Suunto 7. Det är en smartklocka för tränings- och fitnessintresserade med sina många träningsinriktade funktioner och hyggliga batteritid.


Suunto 7 är en multisportklocka med inbyggd GPS, offline-kartor direkt i klockan och 70+ träningslägen. Det finns även en inbyggd pulsmätare, altimeter, sömnmätare och givetvis alla standard-funktioner som följer med Wear OS.

Det betyder bland annat direktstöd för Google Assistant, turn-by-turn-navigering med Google Maps, kontaktlös betalning med Google Pay, stöd för Google Fit och hela appkatalogen med applikationer för Wear OS. Vilket är en hel del, åtminstone jämfört med konkurrenten Garmins begränsade utbud.

Suunto 7 har upp till 48 timmars batteritid med full laddning, eller 12 timmar om du använder den inbyggda GPS:en för träningsspårning.

suunto 7 variationer 2020

Smartklockan är en rejäl sak med 1,97-tumsskärm (50mm) och rejält tjock konstruktion. Under skärmen sitter en Qualcomm Snapdragon 3100-processor, vilket är samma som många av de nyare modellerna använder idag. Inga konstigheter där alltså.


Helt konstruktionen är vattentålig ner till 50 meters djup och du kan använda i princip vilket armband som helst med standardmåttet 24 millimeter.

Själva smartklockan – utan armbandet – väger 50 gram och prislappen är rejält saltade 499 USD, eller cirka 5 900 kronor inklusive moms. Lägg på några hundralappar ovanpå det då svenska butiker har sina egna påslag.

Exakt lanseringsdatum är inte klart i skrivande stund.